Uit de WK-bubbel: Ajax en Manchester United komen in actie

7 december 2022, 07:00   Bijgewerkt: 6 december 2022, 23:15

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op woensdag 7 december.

Nieuws

Eerste rustdag WK

De dag die je wist dat zou komen, is helaas daar. De eerste rustdag van het WK is een feit. Drie weken was er elke dag voetbal op tv van het wereldkampioenschap in Qatar, maar bij het aanbreken van de kwartfinale is de eerste rustdag - meteen drie op rij - een feit. Hoe kom je je dag door? Door bij FCUpdate.nl wel op de hoogte te blijven van alle WK-ontwikkelingen, natuurlijk. 

Waarom zat Ronaldo op de bank?

Hoewel Cristiano Ronaldo geen aandeel had in de verpletterende 6-1 overwinning van Portugal op Zwitserland, is hij toch het onderwerp van gesprek. Bondscoach Fernando Santos verbaasde vriend en vijand door Ronaldo buiten zijn opstelling voor het achtste finaleduel te houden. Santos koos voor Gonçalo Ramos en die keuze pakte uitstekend uit. De vervanger van Ronaldo scoorde immers drie keer. Moet Ronaldo vrezen voor zijn rol in het vervolg van dit toernooi? Santos heeft ongetwijfeld een duidelijke uitleg klaar voor zijn verrassende keuze. 

Wedstrijden

Ajax - FC Volendam (12:00 uur)

Ajax sloot het trainingskamp in Marbella af zaterdag met een 0-2 oefennederlaag tegen Championship-club Blackburn Rovers. De Amsterdammers, die nog niet kunnen beschikken over alle WK-gangers, vervolgen hun voorbereiding op de tweede seizoenshelft tegen FC Volendam. Maakt de ploeg van Alfred Schreuder ditmaal een betere indruk dan tegen de Engelse club? 

Cádiz CF - Manchester United (20:00 uur)

Erik Ten Hag begint met zijn 'Ronaldo-loos'-Manchester United de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. In het zuidwesten van Spanje speelt de nummer vijf van de Premier League een oefenwedstrijd tegen Cádiz CF. Dat is de nummer 19 van de Spaanse La Liga en mag normaliter geen probleem vormen voor The Red Devils. Zien we nog verrassingen voor de tweede seizoenshelft?  

Voetbal op tv

21.50 uur: De Oranjewinter, SBS 6, voetbaltalkshow

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen