Portugese krant haalt Ronaldo-statement voetbalbond onderuit

8 december 2022, 20:30

De Portugese voetbalbond FPF hoopte met een statement een einde te maken aan het gerucht dat Cristiano Ronaldo zou hebben gedreigd het WK te verlaten nadat bondscoach Fernando Santos hem had meegedeeld dat hij in de achtste finale tegen Zwitersland op de bank zou moeten plaatsnemen. Record, de krant die met het nieuws kwam, haalt de verklaring van de bond echter resoluut onderuit. 

'De FPF heeft opnieuw een artikel over een incident binnen het nationale team ontkend', schrijft de krant in een hoofdredactioneel commentaar dat op donderdagavond werd gepubliceerd. 'Record bevestigt de informatie die in de editie van donderdag is afgedrukt en die uit meer dan één bron is verkregen', blijft het achter het eerder verschenen artikel staan. 

Lees ook: 'Ronaldo overwoog na slechtnieuwsgesprek WK te verlaten'

'De aanvoerder van de Portugese selectie kwam zelf met het dreigement om te vertrekken', schrijft het opnieuw. 'Het gesprek ging verder en de speler kwam al snel terug op zijn woorden', vervolgt het. 'Hij begreep dat het moment niet gunstig zou zijn voor een dergelijk vertrek uit de selectie.' Voor de ontkenning van de FPF heeft de krant geen goed woord over. 'Laten we kijken of de FPF hun officiële versie van het verhaal langer kan blijven verdedigen.'

Ronaldo reageert op Instagram

De hoofdrolspeler zelf sprak nog niet met de media sinds zijn veronderstelde dreigement om het WK te verlaten. Donderdag kwam hij op Instagram echter wel met een korte boodschap voor zijn ruim 500 miljoen volgers. 'Deze groep is te hecht om te worden gebroken door krachten van buitenaf', schrijft Ronaldo bij een foto van een juichende Portugese selectie. 'Een team in de ware zin van het woord, dat tot het einde voor de droom zal vechten', vervolgt hij verderop. 'Geloof met ons mee! Hup Portugal!'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

'Deze groep is te hecht om te worden gebroken door krachten van buitenaf'. Klopt, maar een hele grote kracht binnen de groep kan de boel aardig verstoren en verzieken.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen