Wie is de mol bij Argentinië? Bondscoach Scaloni geïrriteerd

8 december 2022, 21:00

Tijdens de persconferentie die Argentinië vandaag hield werd bondscoach Lionel Scaloni geconfronteerd met een mogelijk lek in zijn selectie. Journalisten bleken over allerlei informatie over een besloten training te beschikken, wat tot irritatie bij de 44-jarige trainer leidde. 

De trainer werd gevraagd naar het welbevinden van Rodrigo de Paul, die de trainingssessie van afgelopen woensdag voortijdig verliet om zich te laten onderzoeken. "Waarom stel je mij een vraag over zijn situatie?" vroeg Scaloni zich hardop af, waarna hij de journalist vroeg hoe hij aan zijn informatie was gekomen. Toen die dat niet wilde prijsgeven wilde de oefenmeester niet ingaan op verdere vragen over het onderwerp.

Wel hield hij het journaille voor dat het naar buiten brengen van dergelijke informatie niet in het belang van de Argentijnse ploeg is. "Zijn we hier voor Nederland of voor Argentinië?", vroeg hij zich hardop af. "Het is niet in ons belang dat er informatie uitlekt. Dat is iets dat we in Argentinië moeten leren en dat moet verbeteren rond het nationale team."

Tactische keuzes

Over het algmeen speelt Argentinië met vier verdedigers onder Scaloni, maar in de tweede helft van de achtste finale tegen Australië bracht hij met Lisandro Martínez een derde centrale verdediger, waardoor de Albicelesti in een vergelijkbaar systeem als het Nederlands elftal kwam te spelen. Toch lijkt het erop dat Oranje morgen met een viermandsdefensie te maken zal krijgen. De Argentijnen hopen een strafschoppenserie te ontlopen tegen het Nederlands elftal, maar oefenden daar desondanks wel voor. "Mocht het zover komen, dan zijn we er klaar voor", zei Scaloni desgevraagd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen