Frankrijk traint met slechts 22 man richting duel met Marokko

12 december 2022, 16:57

Frankrijk heeft maandag met een incomplete selectie een trainingssessie richting de halve finale van het WK tegen Marokko afgewerkt. Naast Karim Benzema en Lucas Hernández, die al huiswaarts zijn gekeerd, ontbraken ook Dayot Upamecano en Aurélien Tchouameni op het trainingsveld.

Zowel Upamecano als Tchouameni kampt met fysieke klachten. Upamecano liet vanwege keelpijn de training aan zich voorbijgaan, zo schrijft L'Équipe. Zorgen over zijn beschikbaarheid tegen Marokko zijn er niet. Tchouameni kreeg tegen Engeland een tik tegen de kuit, maar van een echte blessure is geen sprake. Hij zal eveneens woensdag in actie kunnen komen.

Geen onderschatting

Frankrijk is over twee dagen de grote favoriet om ten koste van Marokko de finale van het WK in Qatar te bereiken, maar van onderschatting is bij de Fransen geen sprake. "Marokko heeft een solide team, dat weinig weggeeft. Hun successen hebben hen veel vertrouwen gegeven. Het is een hecht team, met spelers van hoge kwaliteit. Het is geen toeval dat ze in de halve finale staan. We verwachten veel weerstand", aldus verdediger Raphaël Varane.

Hoewel Frankrijk het als regerend wereldkampioen goed doet op het WK, is het toernooi wat Varane betreft nog niet geslaagd. "We hebben het al ver geschopt, maar het doel is vanaf het begin geweest om te winnen. We weten hoe moeilijk dat is. Het geeft voldoening om in de halve finale te staan. Het is al een geweldige prestatie om bij de vier beste landen te behoren."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen