'Mourinho wil functie bij AS Roma combineren met bondscoachschap'

13 december 2022, 15:07

De volgende bondscoach die sneuvelt na uitschakeling op het WK in Qatar is een feit. De Portugese voetbalbond heeft het contract van Fernando Santos beëindigd. Dat meldt A Bola althans. Portugal werd afgelopen zaterdag in de kwartfinale van het WK uitgeschakeld door Marokko. Het Noord-Afrikaanse land was met 1-0 te sterk. De Portugese voetbalbond zou in de zoektocht naar een nieuwe bondscoach niemand minder dan José Mourinho op de korrel hebben. 

Santos had bij de Portugese voetbalbond nog een contract tot medio 2024. De trainer zelf liet na afloop van de kwartfinale tegen Marokko doorschemeren dat hij nog wel wilde doorgaan als bondscoach van de nationale ploeg. In Portugal klonk er echter veel kritiek op Santos, die in Qatar opzien baarde door Cristiano Ronaldo uit zijn basiself te houden voor de duels met Zwitserland en Marokko. Ronaldo kwam in beide wedstrijden als invaller binnen de lijnen, maar ook hij kon niet voorkomen dat Portugal werd uitgeschakeld door Marokko.

Ondanks het uiteindelijk teleurstellend verlopen WK in Qatar kan Santos terugkijken op een mooie periode als bondscoach van Portugal. Onder leiding van de oud-trainer van onder meer FC Porto, Sporting Portugal én Benfica kroonde Portugal zich in 2016 tot Europees Kampioen. De Portugezen waren in de finale met 1-0 te sterk voor gastland Frankrijk. Drie jaar later was het opnieuw raak voor Santos. Dankzij een 1-0 overwinning op het Nederlands elftal werd ook de Nations League een prooi voor de inmiddels 68-jarige trainer. Daarmee revancheerde Portugal zich deels voor het WK van 2018 in Rusland, waar het Zuid-Europese land strandde in de achtste finale.

Mourinho

Hoewel de Portugese voetbalbond het vertrek van Santos nog moet bevestigen, wordt er in de media al druk gespeculeerd over de opvolger van de inmiddels 68-jarige trainer. José Mourinho is een van de namen die worden genoemd als mogelijke nieuwe bondscoach. Mourinho is momenteel trainer van AS Roma, maar zou een dubbelrol wel zien zitten. Naast Mourinho passeren ook oud-trainer en bondscoach van Jong Portugal Rui Jorge, Luis Castro (nu Botafogo) en Abel Ferreira (Palmeiras) de revue.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen