Genoeg voetbal: Oranje-internationals moeten nog flink aan de bak

20 december 2022, 18:50

Het WK in Qatar zit erop en dat laat bij veel voetbalfans ongetwijfeld een enorme leegte achter. Maar wees niet getreurd: er staan tot aan de jaarwisseling nog genoeg wedstrijden op het programma. Ook veel Oranje-internationals moeten nog aan de bak.

Premier League

Nog een paar nachtjes slapen en dan gaat ook in de Premier League de bal weer rollen. Geen plannen op Tweede Kerstdag? Dat komt dan goed uit, want er staan op die dag liefst zeven wedstrijden gepland. Zo moet het Liverpool van Virgil van Dijk op bezoek bij Aston Villa. De ploeg van Jürgen Klopp staat momenteel zesde in de Premier League en heeft de komende maanden dus wat goed te maken. Vier dagen later spelen Liverpool en Van Dijk thuis tegen Leicester City.

Ook het Manchester City van Nathan Aké moet aan de bak. De ploeg van Pep Guardiola hervat de competitie op 28 december met een uitwedstrijd tegen Leeds United. Drie dagen later ontvangt Manchester City Everton. Goed nieuws voor Tyrell Malacia. De vleugelverdediger maakte weliswaar deel uit van de WK-selectie van Oranje, maar hij kwam in Qatar geen minuut in actie. Manchester United en Malacia spelen eveneens twee wedstrijden in een paar dagen tijd. Op 27 november thuis tegen Nottingham Forest en vier dagen later uit bij Wolverhampton Wanderers.

La Liga

Maakt Frenkie de Jong in januari wél de overstap naar Manchester United? De middenvelder kon FC Barcelona afgelopen zomer al verruilen voor de Britse grootmacht, maar toen bleef hij zijn huidige club trouw. Daar lijkt de komende tijd geen verandering in te komen. De Jong staat te trappelen om weer aan de slag te gaan bij FC Barcelona en meldde zich eerder dan verwacht op de club. Dat is maar goed ook, want over elf dagen speelt de ploeg van Xavi Hernández thuis tegen Espanyol. FC Barcelona is de huidige koploper van Spanje, met twee punten meer dan Real Madrid.

Lees ook: Frenkie de Jong niet te stoppen en geeft duidelijk signaal af

Memphis Depay wordt woensdag weer op de club verwacht. De aanvaller kwam in de eerste seizoenshelft amper aan spelen toe. Memphis moest Robert Lewandowski voor zich dulden en kwakkelde met blessures. Doordat Xavi in de eerstvolgende drie wedstrijden geen beroep kan doen op de geschorste Lewandowski, is er wellicht een rol weggelegd voor Memphis. De oud-speler van PSV, Manchester United en Olympique Lyonnais is in het bezit van een aflopend contract en wordt daarom nog steeds in verband gebracht met een vertrek uit Barcelona.

België

Bij onze zuiderburen staat er in de laatste weken van dit kalenderjaar niet enkel competitievoetbal op het programma. Vanaf vanavond wordt er namelijk gebekerd. Zo neemt het Antwerp FC van trainer Mark van Bommel het in eigen huis op tegen Standard. Het is echter de vraag of hij een beroep gaat doen op Vincent Janssen. De aanvaller, die op het WK een basisplaats had tegen Senegal, maakte maandag pas zijn rentree op het trainingsveld. De ontmoeting tussen Antwerp FC en Standard begint om 20.45 uur.

Ook het Club Brugge van Noa Lang moet aan de bak in de beker. De oud-Ajacied, die in Qatar alleen even mocht meedoen in de verlenging tegen Argentinië, keerde vorige week al terug op het trainingsveld en behoort dan ook tot de selectie voor het bekerduel met STVV, dat woensdagavond wordt gespeeld. Zowel Antwerp FC als Club Brugge komt ook volgende week nog in actie. Club Brugge speelt op Tweede Kerstdag tegen OH Leuven, Antwerp FC een dag later bij Westerlo.

Turkije

Wout Weghorst is eveneens nog niet klaar met voetballen dit jaar. De grote man van de kwartfinale tegen Argentinië is alweer volop aan het trainen bij zijn club Besiktas, dat het woensdagavond in de vijfde ronde van het bekertoernooi opneemt tegen ?anl?urfaspor. Besiktas en Weghorst spelen voor de jaarwisseling ook nog tegen Gaziantep én Adana Demirspor. De Turkse topclub heeft een zeer teleurstellende eerste seizoenshelft achter de rug. Besiktas staat momenteel slechts achtste.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen