Miedema teleurgesteld: "Het gaat om entertainment, niet om gezondheid van speelsters"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

21 december 2022 – In Salford worden vanavond de Sports Personality of the Year awards uitgereikt. Vivianne Miedema en haar partner Beth Mead zijn aanwezig op het evenement, eerstgenoemde sprak met de NOS over haar blessure. "Het is wel eens beter geweest en het kan iedereen overkomen", vertelt Miedema terwijl ze op haar krukken steunt.

Miedema teleurgesteld: "Het gaat om entertainment, niet om gezondheid van speelsters"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De topscorer aller tijden van het Nederlandse vrouwenelftal raakte vorige week zwaar geblesseerd, ze heeft haar voorste kruisband afgescheurd. De zware blessure lijkt een dikke streep te zetten door haar WK-deelname. "Het is niet realistisch. Ik hoop dat ik nog een aantal jaar kan doorvoetballen hierna. Ik zou heel graag naar het WK willen, als er een wonder gebeurt dan sta ik er misschien maar ik ga er niet vanuit", concludeert Miedema. 

Het speelschema van de voetbalvrouwen in Engeland is overvol. Of dat een reden kan zijn voor haar ernstige blessure, laat de topspits het liefst in het midden. "Het is moeilijk te zeggen. Ik denk wel dat het genoeg zegt als je naar de top-20 speelsters kijkt van de afgelopen jaren, daarvan hebben er vijf de kruisband afgescheurd. We moeten wel echt rekening houden met nog meer grote blessures aan het begin van het jaar. De speelkalender moet aangepast worden. Het gaat om entertainment, niet om de gezondheid van de speelsters."

Miedema's partner, Beth Mead, scheurde dit seizoen ook haar kruisband. De twee verschenen op het gala dan ook allebei op krukken, een aandoenlijk maar ook sneu beeld. Beide speelsters moeten vrezen voor hun deelname aan het WK dit jaar met hun landen. 

 

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd