Atlético bij jubileum Simeone met moeite langs vierdeklasser

22 december 2022, 23:15

Atlético Madrid heeft de derde ronde van de Copa del Rey weten te bereiken. Het had echter verrassend veel moeite met Arenteiro, dat op het vierde niveau in Spanje actief is. Voor Diego Simeone betekende het duel zijn zeshonderdste op de bank als trainer van de club waar hij al sinds 2011 aan het roer staat. 

Simeone had zich zijn jubileum ongetwijfeld anders voorgesteld. Vlak voor rust kwam de thuisploeg zelfs op voorsprong tegen de nummer vijf van de Spaanse competitie door een treffer van Marcos Alonso Rodríguez. Met een benutte strafschop bracht de Belg Yannick Carrasco de Madrilenen in de blessuretijd van de eerste helft weer naast de thuisploeg. 

Na rust leek Atlético het duel naar zich toe te kunnen trekken toen het na een uur spelen opnieuw een strafschop kreeg. Álvaro Morata, die op het WK nog drie keer scoorde voor Spanje, faalde echter en dus bleef het nog altijd gelijk. Middenvelder Pablo Barrios zorgde met een kwartier te spelen alsnog voor de voorsprong voor de ploeg van Simeone, waarna Carrasco met zijn tweede van de avond in blessuretijd de eindstand bepaalde op 1-3. 

Nog 11 te gaan

Met zijn 600 duels als trainer is Simeone bijna recordhouder bij de tweede club van Madrid. Alleen de in 2014 overleden Luis Aragonés zat vaker op de bank. In vier periodes tussen 1974 en 2003 had hij de club 611 keer onder zijn hoede. Simeone zal normaal gesproken later in de tweede seizoenshelft de clublegende van het record beroven. Aragonés leidde het Spaanse nationale elftal in 2008 naar de Europese titel. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen