Vilhena krijgt Mexicaanse WK-held als ploeggenoot in Italië

23 december 2022, 12:05

Guillermo Ochoa (37) keert terug in Europa. De Mexicaanse doelman tekent een contract bij Salernitana, de nummer twaalf van de Serie A. In Italië wordt hij ploeggenoot van Tonny Vilhena

De ervaren doelman is vooral bekend van zijn verrichtingen in de Mexicaanse nationale ploeg. Op de afgelopen drie WK-eindronden was hij eerste keus onder de lat. In Qatar baarde hij nog opzien door in het pouleduel met Polen een strafschop van Robert Lewandowski te stoppen. Dat bleek echter niet voldoende om de groepsfase te overleven, waardoor het WK-avontuur al na drie wedstrijden ten einde was voor de Mexicanen.

Salernitana hoeft geen transfersom over te maken voor de diensten van Ochoa. De keeper is per 1 januari transfervrij nadat zijn contract met het Mexicaanse Club América afloopt. De doelman stond sinds 2019 onder de lat bij de topclub in eigen land, nadat hij de eerste Europese periode in zijn loopbaan had afgesloten bij het Belgische Standard Luik.

Sepe

Ochoa maakte in 2011 voor het eerst de overstap naar Europa toen hij América verliet voor een avontuur bij het Franse AC Ajaccio. Daarna stapte hij over naar Spanje, waar hij tussen 2014 en 2017 onder contract stond bij achtereenvolgens Málaga en Granada. Ochoa is 135-voudig Mexicaans international. Bij Salernitana moet hij de plaats innemen van Luigi Sepe (31), die voor de winterstop een spierblessure opliep die hem vermoedelijk een aantal maanden langs de kant zal houden. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen