'Brazilië zet weer grootmacht uit trainersgilde op verlanglijstje'

23 december 2022, 23:45

José Mourinho is door de Braziliaanse voetbalbond toegevoegd aan het lijstje voor een nieuwe bondscoach. De 59-jarige oefenmeester uit Portugal werd eerder al in verband gebracht met die functie in zijn geboorteland. De Brazilianen willen de Portugeze naar verluidt dwarszitten in hun zoektocht.

Volgens het Italiaanse medium La Repubblica wil de Braziliaanse voetbalbond een grote trainer voor de groep zetten. Eerder werden onder meer Carlo Ancelotti en Pep Guardiola in verband gebracht met de rol van bondscoach van De Goddelijke Kanaries. Brazilië nam na het teleurstellende WK afscheid van bondscoach Tite, die vanaf 2016 verantwoordelijk was voor de nationale ploeg.

Lees ook: Doet Brazilië ondenkbare en haalt het Europese bondscoach in huis?

Guardiola ligt nog tot medio 2025 vast bij Manchester City, terwijl Ancelotti eerst zijn contract uit wil dienen bij Real Madrid. De 63-jarige Italiaan ligt tot de zomer van 2024 vast in het Estadio Santiago Bernabéu. Mourinho is op zijn beurt trainer van AS Roma, dat hem zeker niet zomaar wil laten gaan. In de hoofdstad van Italië tekende The Special One een contract tot medio 2024.

Portugal

Ook de Portugezen zijn nog altijd op zoek naar een nieuwe bondscoach. Het is geen geheim dat de voetbalbond graag een samenwerking aan zou gaan met Mourinho, die in zijn geboorteland al trainer was van onder meer FC Porto en Benfica. De nationale ploeg van Portugal kende ook een slecht WK en werd door Marokko naar huis gestuurd. Dat betekende het einde aan het tijdperk van Ferando Santos.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen