Howe denkt dat interlandoproep voor Botman kwestie van tijd is

27 december 2022, 10:56

Newcastle United-trainer Eddie Howe is zeer te spreken over zijn centrale verdediger Sven Botman. Volgens Howe is het een kwestie van tijd voordat de Nederlander opgeroepen gaat worden voor Oranje. Botman is dit seizoen één van de sleutelspelers van de Premier League-sensatie. Newcastle staat op dit moment op een tweede plaats en dat is mede te danken aan een uitblinkende Botman. 

De oud-verdediger van onder andere Ajax en sc Heerenveen werd na een uitstekend seizoen niet beloond met een plekje in de WK-selectie van Louis van Gaal. Dit kwam hard aan voor Botman. Na de gewonnen wedstrijd tegen Leicester City (0-3), waarin de 22-jarige opnieuw foutloos speelde, stak trainer Howe hem een hart onder de riem. "Mijn boodschap voor hem is dat hij zich moet focussen op de zaken waar hij controle over heeft. Als hij goed blijft presteren bij ons, komt de rest vanzelf", zei de oefenmeester.

Howe merkte de teleurstelling bij Botman toen hij definitief was afgevallen voor de 26-koppige selectie die mee ging naar Qatar. "Hij zat er heel dichtbij en dan moet je die emotie eerst een plek geven." Na de gewonnen League Cup-wedstrijd tegen AFC Bournemouth merkte de oefenmeester al dat Botman zich sterk heeft herpakt. "Je kan zien aan zijn manier waarop hij speelde dat zijn reactie goed is."

Hevige concurrentie

Mede door de hevige concurrentie ontbrak Botman in de WK-selectie. Virgil van Dijk, Jurriën Timber, Matthijs de Ligt, Stefan de Vrij en Nathan Aké kregen de voorkeur van bondscoach Louis van Gaal. Naast Botman vielen ook onder meer Micky van de Ven en Pascal Struijk, die eveneens uitblinken voor hun clubs, af in november. Mogelijk maakt de opvolger van Van Gaal, Ronald Koeman, andere keuzes.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen