'Vertrek van Blind sr. niet los te zien van exit Blind jr. bij Ajax'

27 december 2022, 17:53

Het feit dat Danny Blind niet terugkeert bij Ajax in de raad van commissarissen kan niet los worden gezien van het nieuws rondom zijn zoon Daley. Het vertrek van de linkspoot heeft zeker invloed gehad op de beslissing van zijn vader. Blind sr. zou aanvankelijk na zijn periode op het wereldkampioenschap als assistent-bondscoach weer terugkeren in zijn oude functie.

Dat schrijft Voetbal International althans. Blind sr. liet Ajax tijdelijk achter zich om naast Louis van Gaal aan het werk te gaan op het WK in Qatar, meer keert niet terug. 'Op het moment dat Danny Blind gisteren via het AD naar buiten bracht dat hij niet terug wil keren als commissaris voetbalzaken, was ook het lot van Daley al bezegeld', schrijft het weekblad over de situaties van beide Blinds in de Johan Cruijff Arena.

'Het kan dan ook onmogelijk los van elkaar worden gezien, hoewel Danny Blind dat tegen zal spreken', aldus VI. 'Hoewel ook de rvc wist van de ontwikkelingen rond Daley en daarmee ook de spagaat waarin Danny zou komen, hoopte voorzitter Leen Meijaard en de rvc nog vurig op de terugkeer.' Dat was eerder ook op die manier gecommuniceerd door de regerend landskampioen, maar dat krijgt geen vervolg.

Lees ook'Blind heeft naast Antwerp nog een voor Ajax pijnlijkere optie'

'Blind senior wil de handen vrij hebben voor iets anders, aldus de officiële lezing. Dat de situatie van Blind junior bepalend is geweest, lijkt op voorhand een even logische als menselijke gedachte', aldus het medium. De manier waarop Blind uiteindelijk is vertrokken, zal wellicht ook hebben meegewogen bij zijn vader, die de functie van commissaris voetbalzaken heeft ingevuld in de rvc van Ajax. 'De 99-voudig international zal zich gekrenkt voelen, aangezien hij tussentijds naar de uitgang is geleid. Bij zijn club, in zijn stad, gaat Ajax verder zonder hem.' 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen