Eindejaarsverrassing: Suárez gepresenteerd bij nieuwe club

31 december 2022, 18:19   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Luis Suárez (35) heeft een nieuwe club gevonden. De aanvaller heeft een contract getekend bij de Braziliaanse club Grêmio. Hij tekent een verbintenis voor twee seizoenen en ontvangt een jaarsalaris van ongeveer 3,3 miljoen euro. Daarnee wordt hij de best betaalde voetballer van de club en direct ook een van de best betaalde spelers van de competitie. 

De overgang was al langere tijd in kannen en kruiken, maar is op Oudejaarsdag officieel gemaakt door de Braziliaanse club. Die club promoveerde afgelopen seizoen naar de hoogste afdeling in het land en wil daar direct een goede indruk maken met een sterke en ervaren selectie. Suárez moet een van de gezichten worden van dat team.

Grêmio, bij wie Lucas Leiva tot dusver de meest aansprekende naam van de selectie is, presenteert de aanvaller als cadeautje voor het nieuwe kalenderjaar. Rond de kerstdagen sprak hij in een videocall met de gepromoveerde club, die hem overtuigd heeft van zijn plannen om voor Brazilië te kiezen.

Lees ook: Suárez na flinke teleurstelling klaar met FIFA: "Altijd tegen Uruguay"

Suárez had overigens nog meer aanbiedingen, want de Mexicaanse club Cruz Azul zou hem naar verluidt een zeer lucratieve aanbieding hebben gedaan van bijna drie miljoen euro netto per jaar. Ook werd hij eerder gelinkt aan onder anderen het Amerikaanse Inter Miami, maar met deze stap blijft Suárez voorlopig buiten beeld. Vanuit Europa waren er weinig opties voor de oud-Ajacied, die dus gekozen heeft voor Brazilië.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen