Van Dijk na dramatische helft van Liverpool in rust gewisseld

2 januari 2023, 19:46   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Voor Virgil van Dijk heeft de wedstrijd tussen Brentford en Liverpool slechts een helft geduurd. De 31-jarige verdediger bleef in de rust achter in de kleedkamer.

Van Dijk was niet de enige speler die na de voor Liverpool dramatisch verlopen eerste helft halverwege werd gewisseld door trainer Jürgen Klopp. Ook Kostas Tsimikas en Harvey Elliott keerden niet terug op het veld. Het drietal werd vervangen door Joël Matip, Andy Robertson en Naby Keïta.

Liverpool stond na een helft spelen met 2-0 achter tegen Brentford. Met die achterstand kwamen The Reds nog goed weg, want tot tweemaal toe werd een doelpunt van de thuisploeg afgekeurd vanwege buitenspel.

Onduidelijk is of de wissel van Van Dijk te maken had met de zwakke eerste helft van Liverpool. De verdediger leek in elk geval nergens last van te hebben op het moment dat hij halverwege richting de kleedkamer liep.