UEFA zet drie Nederlanders op lijst van grootste talenten in 2023

4 januari 2023, 11:27   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De UEFA brengt elk jaar een lijst naar buiten met veertig talenten waarvan zij denken dat ze in staat zijn om 'De voetbalwereld te veroveren'. Deze jaargang is er plek voor drie Nederlanders en één eredivisionist. Er is ook een lijst voor vrouwenvoetbal, daar staat Esmee Brugts (PSV) op.

Xavi Simons van PSV, Kenneth Taylor van Ajax en Crysencio Summerville van Leeds United staan op de lijst van de Europese voetbalbond. Spelers als Jude Bellingham en Jamal Musiala ontbreken op de lijst. Dit heeft te maken met het feit dat ze in het verleden al op deze lijst hebben gestaan. Op deze manier wil de UEFA ruimte maken voor de wat meer onbekende Europese talenten. 

Talenten op het middenveld

Simons heeft dit seizoen zijn doorbraak beleefd bij PSV en regelmatig laten zien wat hij in huis heeft. De vleugelflitser alias middenvelder heeft na zijn overstap van PSG naar PSV de hoge verwachtingen tot dusver waargemaakt. Daarnaast heeft Simons zijn Oranje-debuut gemaakt op het WK in Qatar. Kenneth Taylor van Ajax heeft het dit seizoen nog wat moeilijker, aangezien hij nog geen vaste basisplaats heeft gekregen onder Alfred Schreuder

Crysencio Summerville van Leeds United maakt dit seizoen veel indruk bij zijn club. De aanvaller staat inmiddels op vier doelpunten die hij maakte in vier opeenvolgende wedstrijden. Er is nog ruimte voor één eredivisionist op de lijst van de UEFA, die is voor Milos Kerkez van AZ. De Hongaar speelde in de jeugdopleiding van AC Milan, maar daar is hij al snel vertrokken en inmiddels maakt hij furore in Alkmaar.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen