FC Barcelona-trainer Xavi heeft eindelijk goed nieuws voor Memphis

4 januari 2023, 19:49   Bijgewerkt: 4 januari 2023, 19:54

Memphis Depay maakt woensdagavond zijn eerste minuten voor FC Barcelona sinds 17 september. De aanvaller heeft een basisplaats in de bekerwedstrijd tegen CF Intercity. Frenkie de Jong begint daarentegen op de bank. 

Memphis maakte begin september voor het laatst zijn opwachting in het shirt van FC Barcelona. De oud-speler van PSV, Manchester United en Olympique Lyonnais verscheen aan de aftrap in de thuiswedstrijd tegen Elche en betaalde het vertrouwen van trainer Xavi Hernández terug met een doelpunt. Een paar dagen later viel Memphis echter geblesseerd uit tijdens de Nations League-ontmoeting tussen Polen en het Nederlands elftal. De aanvaller keerde in Qatar terug binnen de lijnen, maar zijn rentree bij FC Barcelona liet op zich wachten. Ook in de derby tegen Espanyol van afgelopen zaterdag deed Xavi geen beroep op Memphis. 

Lees ook: Vertrek Memphis bij Barça lijkt uitgesloten na Lewandowski-nieuws

Terwijl de Oranje-international volop in verband wordt gebracht met een vertrek uit Barcelona, krijgt hij vanavond dus eindelijk weer de kans om zich te laten gelden bij zijn club. Xavi grijpt het bekerduel met CF Intercity zoals verwacht aan om een aantal sterkhouders rust te gunnen en een aantal wisselspelers vanaf het begin in actie te zien. Memphis is dus één van hen. De Nederlander vormt de voorhoede samen met Ousmane Dembélé en Ferran Torres. De Jong begint op de bank. Het middenveld wordt gevormd door Sergio Busquets, Franck Kessié en Pablo Torre. Achterin maakt Ronald Araujo zijn rentree. De Uruguayaan raakte in de eerste seizoenshelft geblesseerd en moest daardoor het WK in Qatar aan zich voorbij laten gaan. 

Lewandowski

Xavi doet vanavond geen beroep op Robert Lewandowski. De Poolse goalgetter ontbreekt in de selectie voor het bekerduel met Intercity, dat uitkomt in de derde voetbalcompetitie van Spanje. Lewandowski zal ook komend weekeinde niet van de partij zijn bij FC Barcelona. De centrumspits kreeg onlangs een schorsing van drie competitiewedstrijden aan zijn broek gehangen en die blijft staan. Lewandowski kwam afgelopen zaterdag nog wel in actie voor FC Barcelona. Hij kon echter niet voorkomen dat zijn ploeg twee punten liet liggen tegen Espanyol.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen