'Portugal verrast: niet Mourinho, maar Martínez nieuwe bondscoach'

7 januari 2023, 14:42   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Roberto Martínez wordt naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe bondscoach van Portugal. De Spanjaard vertrok vorige maand na een zeer teleurstellend verlopen WK bij de Belgische nationale ploeg, maar lijkt dus alweer een nieuwe baan te hebben gevonden. Volgens de doorgaans goed geïnformeerde journalist David Ornstein heeft Martínez een mondeling akkoord bereikt met de Portugese bond. 

Martínez wordt bij de Portugese nationale ploeg de opvolger van Fernando Santos. De Portugese bond besloot na het WK in Qatar afscheid te nemen van Santos, die zijn land in de zomer van 2016 in Frankrijk naar de eindzege van het EK had geleid. Portugal reikte op het WK in Qatar tot de kwartfinale, waarin werd verloren van Marokko. De voormalig bondscoach werd in eigen land het mikpunt van kritiek nadat hij Cristiano Ronaldo buiten zijn basiself had gelaten. Die beslissing pakte in de achtste finalewedstrijd tegen Zwitserland goed uit, maar tegen Marokko ontbrak het de Portugezen duidelijk aan stootkracht voorin. Santos won overigens niet alleen het EK, maar ging er in 2019 ook met de eindzege van de Nations League vandoor. 

Lees ook: Vertrek Martínez hing al in de lucht: "Signaal dat er iets mis is"

Martínez staat dus voor de lastige opdracht om de succesvolle Santos te doen vergeten. De Spanjaard werd na het EK van 2016 aangesteld als bondscoach van België. Onder zijn leiding pakten de Rode Duivels brons op het WK van 2018 in Rusland. Die sterke prestatie kreeg echter geen passend vervolg. Tijdens het EK van 2021 werd België in de kwartfinale uitgeschakeld door Italië en in Qatar zat het wereldkampioenschap er na de groepsfase al op. Martínez slaagde er niet in zijn ploeg door een groep met Kroatië, Marokko en Canada te loodsen. De Rode Duivels wonnen nog wel van Canada, maar na de nederlaag tegen Marokko was een gelijkspel tegen Kroatië niet voldoende voor een plek bij de laatste zestien. 

Volgens Ornstein wordt de deal tussen de Portugese bond en Martínez eind volgende week beklonken. De eerste opdracht voor Martínez wordt plaatsing voor het EK van 2024 in Duitsland. José Mourinho werd de afgelopen weken ook genoemd als mogelijke opvolger van Santos, maar de Portugezen lijken dus te gaan kiezen voor Martínez. De Spanjaard was in het verleden als trainer ook werkzaam bij Swansea City, Wigan Athletic en Everton.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

MarcoDieBasta
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Verrassend, Die kerel mag steeds landenteams coachen die topvoetballers hebben, zo scoor je makkelijk op je CV. Portugal heeft wel 3 teams die spelers kan invullen zonder al teveel kwaliteit in te boeken. Kijk maar bij de clubs, veel Portugezen en op allerlei posities

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen