Feyenoord bekert probleemloos verder, maar houdt adem in over Hancko

12 januari 2023, 23:03

Feyenoord heeft zonder problemen de volgende ronde van de KNVB Beker gehaald. Na een razendsnelle achterstand via een prachtgoal van Haris Medunjanin stelden de Rotterdammers al voor de pauze orde op zaken en liep het in de tweede helft weg naar 3-1. Door het uitvallen van David Hancko zal trainer Arne Slot toch ook een slecht gevoel overhouden aan de bekeravond.

Arne Slot had donderdagavond weer iets meer te kiezen voor zijn basiselftal nu Mats Wieffer fit genoeg was om te starten. De 23-jarige middenvelder mocht direct starten en dat gold ook voor Alireza Jahanbakhsh, die tegen Utrecht nog trefzeker was.

Net als afgelopen zondag was echter het ook vanavond weer snel raak in het doel van Feyenoord. Dit keer was het de 37-jarige Haris Medunjanin die de bal na drie minuten voortreffelijk achter Justin Bijlow schoot. Feyenoord schakelde direct, verhoogde het tempo en ging vol op de aanval. PEC stond minuten achter elkaar onder flinke druk, maar telkens wist iemand zich weer voor het schot te gooien. Uiteindelijk waren er twee hoekschoppen inclusief een foutje van doelman Mike Hauptmeijer voor nodig om de opgelopen schade om te zetten naar een voorsprong. Hauptmeijer liet de bal los, waarna Wieffer het laatste zetje gaf op aangeven van Jahanbakhsh. Een mooie opsteker voor de basisdebutant. Vijf minuten later was Wieffer weer gevaarlijk uit een hoekschop. Hij kopte de bal snoeihard tegen Danilo aan, die uiteindelijk de 2-1 op zijn naam kreeg.

Feyenoord kreeg kans op kans en PEC had het aan Hauptmeijer te danken dat de score niet direct heel hoog uitliep. De keeper herstelde zich dus goed na zijn fout bij de 1-1. Toch was de aanvalskracht van Feyenoord PEC simpelweg te machtig. Een tweede doelpunt van Danilo gooide de wedstrijd op slot. Na de 3-1 was het beste er wel vanaf en nam Feyenoord wat gas terug. De keuze van Slot om Javairo Dilrosun en Oussama Idrissi in te brengen pakte ongelukkig uit, aangezien elke actie van de buitenspelers mislukte. Zo was er voor Santiago Gimenez ook geen beginnen meer aan toen hij in de 82e minuut in het veld werd gebracht.

Ondanks het uitblijven van meer doelpunten was het enige echte smetje het uitvallen van David Hancko met een schouderblessure. De komende dagen zal uitwijzen hoe ernstig de blessure is van de centrale verdediger. Feyenoord bekert in ieder geval door en gaat de koker in voor de loting van de kwartfinales. Aankomende zondag neemt de ploeg van Slot het in de Euroborg op tegen het geplaagde Groningen, dat eerder op de avond door de amateurs van Spakenburg uit de beker werden gezet (2-3).