FC Groningen uit protest zonder uitsupporters naar Heerenveen

18 januari 2023, 17:30

FC Groningen wordt komende zondag niet gesteund door meereizende supporters als het op bezoek gaat bij de noordelijke rivaal sc Heerenveen. Dat is besloten nadat de burgemeester van de Friese plaats aankondigde dat de Groningers slechts de helft van de 1200 plaatsen in het uitvak van het Abe Lenstra Stadion zou mogen bezetten. 

Uit veiligheidsoverwegingen besloot de burgemeester Van der Zwan dat Groningen slechts 600 kaarten mag afnemen voor het bezoek aan Heerenveen. "Het uitgangspunt in Heerenveen is altijd de gastvrijheid en toegankelijkheid. Maar tegelijkertijd willen we ook dat alle supporters veilig kunnen genieten van een voetbalwedstrijd, waar ze in het stadion ook zitten", motiveert hij het besluit.

FC Groningen had echter al 1200 kaarten verkocht en reageert bij monde van algemeen directeur Wouter Gudde dan ook ontstemd op de beslissing. "Laten we vooropstellen dat mensen die zich niet kunnen gedragen daarvoor een passende straf moeten ontvangen", meent hij. "Nu worden volledige groepen gestraft. De goeden moeten onder de kwaden lijden. Dat is onacceptabel."

Acties

Het besluit om helemaal geen supporters naar Heerenveen te laten afreizen is overigens genomen door de supportersvereniging van de club. Gudde is het daarmee eens, meldde hij desgevraagd. "Wij snappen het besluit van onze supporters en staan volledig achter deze keuze." John de Jonge, voorzitter van de supportersvereniging, kondigt wel aan dat de fans zich zullen roeren rond het duel. We gaan wel allemaal acties uitrollen, maar ik wil nog niet zeggen welke dat zijn", zegt hij tegenover RTV Noord.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen