Overleeft Schreuder Klassieker? "Dan is het niet meer te houden"

20 januari 2023, 11:10

Ajax reist zondag af naar Rotterdam voor een cruciale Klassieker tegen Feyenoord. De Rotterdammers hebben na zestien wedstrijden een voorsprong van vijf punten op de aartsrivaal en kunnen bij winst dus enorm uitlopen op Ajax. Een nederlaag in Rotterdam zou weleens desastreus kunnen zijn voor Ajax-trainer Alfred Schreuder, verwacht Mario Been. 

In Voetbal International komt de voormalige oefenmeester van onder meer Feyenoord en NEC aan het woord over de situatie in Amsterdam. "Je kunt als coach wel de knowhow hebben, maar je moet ook de gunfactor houden", analyseert Been. De Amsterdamse club maakt een roerig seizoen door met tegenvallende resultaten en het veelbesproken vertrek van verdediger Daley Blind. "Dan moet je resultaten halen, anders heb je intern problemen, dat is nu bij Schreuder aan de hand. Ik trek zijn kwaliteiten als trainer niet in twijfel, want ik dicht hem zeker tactisch en voetballend inzicht toe. Maar er kan ook een moment komen dat de geluiden en krachten om je heen te sterk worden om weerstand aan te bieden. Dan is het niet meer te houden", voorspelt Been. 

Hedwiges Maduro onderschrijft de noodzaak voor Schreuder om met een resultaat terug te keren uit De Kuip. "Als Ajax verliest, dan breekt de hel los", voorspelt de voormalig verdediger van de Amsterdamse club. "Ik denk dat bij Ajax heel veel mensen met een gespannen blik naar De Klassieker kijken. Dat er gewonnen móét worden." Hij ziet niet echt een favoriet voor het duel van zondag: "Ik vind ze gelijkwaardig momenteel."

Siem de Jong hoopt vooral dat Feyenoord de landstitel niet pakt. "Ik heb persoonlijk meer een voorkeur voor de andere twee clubs uit de traditionele topdrie, haha. Ik gun mijn broer Luuk de Jong de titel en ik gun Ajax natuurlijk de titel, dus ik hoop het niet", geeft de middenvelder van De Graafschap aan. Hoewel hij de prestaties van Arne Slot bij Feyenoord 'knap' vindt, verwacht hij dat Schreuder uiteindelijk toch aan het langste eind zal trekken. "De verschillen zijn erg klein, maar als Ajax het iets meer op de rit krijgt, verwacht ik dat ze uiteindelijk komen bovendrijven in de titelrace."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Moeilijk. Het zou mooi zijn als ze weten te winnen ondanks alle malaise, maar dan blijf je wel met Schreuder zitten. Ik zie hem toch het liefst vertrekken. Dat gezegd hebbende: Huntelaar en Hamstra moeten eigenlijk ook weg. En van der Sar idem dito. Een goeie keeper maakt nog geen goeie directeur...

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als ik de media zo hoor komt niemand meer terug in amsterdam . Dus ja

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen