Feyenoord heeft beet: oud-Ajacied Kasanwirjo voor spotprijsje

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

20 januari 2023 – Feyenoord heeft heeft definitief beet: de transfer van de multi-inzetbare Neraysho Kasanwirjo (20) is vrijdagavond bevestigd. De verdediger annex middenvelder komt over van FC Groningen en tekent voor 4,5 jaar in De Kuip tot media 2027. Nadat er naast onder anderen Ramiz Zerrouki, Jerdy Schouten, Dennis Hadzikadunic en Kamil Piatkowski werd gegrepen, is dit de eerste inkomende winterdeal. 

Feyenoord heeft beet: oud-Ajacied Kasanwirjo voor spotprijsje

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat maken beide clubs vrijdagavond bekend via de officiële kanalen. Er gingen geruchten dat de Rotterdammers zo'n twee miljoen euro zouden betalen voor de oud-Ajacied, maar trainer Arne Slot liet tijdens de persconferentie voor het duel met de Amsterdammers al weten dat het bedrag veel lager zou liggen. Inmiddels gaat de transfersom van anderhalf miljoen euro rond in de wandelgangen, al is dat bedrag nog niet bevestigd. Gezien de prijs die FC Twente vroeg voor bijvoorbeeld Zerrouki, is dat een spotprijsje. 

Er wordt door beide clubs geen prijs gecommuniceerd, maar naar verwachting is dat wel het bedrag dat de Rotterdammers overmaken voor Kasanwirjo. De rechsback, die ook centraal achterin en als nummer zes uit de voeten kan, kwam in de zomer van 2021 over naar het hoge noorden, nadat hij in de jeugdopleiding van Ajax had gespeeld. Daar maakte hij nooit minuten in het eerste elftal, maar bij FC Groningen werd hij wel een dragende kracht van het elftal, voor wie hij in totaal 52 officiële wedstrijden speelde en drie doelpunten maakte. 

Lees ookDe Kuip is compleet 'onneembare vesting' voor het duel met Ajax

Transfers FC Groningen
Niet alleen Feyenoord is blij met de komst van Kasanwirjo, volgens Voetbal International is ook FC Groningen niet rouwig om het vertrek van de voetballer. 'Over zijn voetballende talent bestond nog altijd geen discussie, maar intern kwam wel steeds vaker de vraag voorbij of hij de juiste mindset had voor de degradatiestrijd waarin FC Groningen inmiddels was beland', schrijft het weekblad over de situatie van Kasanwirjo, die gratis opgepikt werd in Amsterdam.

Tegenover het vertrek van de verdediger en eerder al Cyril Ngonge, staat de komst van in elk geval Aimar Sher, Johan Hove en Mads Bech, terwijl er mogelijk nog meer versterkingen aankomen voor het in degradatienood verkerende FC Groningen.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Feyenoord

  gerelateerd