Wijndal blaast hoog van de toren: "Leeft dat wij zeker de favoriet zijn"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

20 januari 2023 – Feyenoord wordt door velen als favoriet gezien voor het tweeluik met Ajax in de Eredivisie-kraker zondagmiddag. Toch denkt verdediger Owen Wijndal (23) daar anders over. "Bij ons in de groep leeft dat wij zeker de favoriet zijn. We hebben de beste spelers van Nederland."

Wijndal blaast hoog van de toren: "Leeft dat wij zeker de favoriet zijn"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat vertelt de excentrieke linksback tegenover het Algemeen Dagblad over de strijd met Feyenoord in De Klassieker. Dat de buitenwacht de Rotterdammers op dit moment sterker achten, krijgt Wijndal niet mee. "Ik heb geen idee, ik lees en zie dat bewust allemaal niet", stelt de verdediger, die wel hoge eisen stelt aan de prestaties van zijn ploeg. "We moeten gewoon winnen."

Toch voelt Wijndal natuurlijk wel de druk voor het duel. "Bij winst staan we nog maar 2 punten achter en bij verlies worden dat er 8. Maar dan nog zijn we pas op de helft, we zijn dan nog niet weg. Maar je weet wel dat je dan echt aan de bak moet", weet Wijndal, die baalt dat hij nog geen vaste kracht is in het elftal van de Amsterdammers, die voor hem miljoenen heeft betaald. 

Lees ook: Blind slaat terug naar Schreuder en Huntelaar: "Pertinente leugen"

"Maar ik weet wat mijn kwaliteiten zijn. Nu moet ik laten zien dat ik op die plek hoor. Het is aan mij de nummer 1 te worden als linksback. Ik moet ervoor zorgen dat de trainer niet meer om mij heen kan", is de voormalig voetballer van AZ zelfkritisch. Wel ziet hij een verschil met zijn tijd in Alkmaar. "Iedereen verwacht dat Ajax altijd wint. Dat mag en moet ook. Bij AZ kreeg je het ook wel te horen als het slecht ging, maar in iets mindere mate. Hier hoor je het van heel Nederland."

  • Topclub Adv

    Jacks stunt met waanzinnige actie: scoren we tegen de Fransen? Dan win je €100,00 met slechts €1,00 inzet!

    Scoort Nederland tegen Frankrijk, dan win je aanstaande vrijdag vijftig tot honderd euro.

  • Reacties

    Ajax

    gerelateerd