'Ajax-kleedkamer ontevreden met de staf bij het eerste elftal'

23 januari 2023, 07:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax' mental coach Joost Lenders heeft in aanloop naar De Klassieker tegen Feyenoord aan de volledige spelersgroep gevraagd wie ontevreden is over de technische staf. Dat schrijft Valentijn Driessen in zijn column bij De Telegraaf althans. De chef voetbal van de ochtendkrant denkt dat het een kwestie van tijd is voordat de vulkaan uitbarst in Amsterdam.

Het is crisis in de Johan Cruijff ArenA. Na een zeer teleurstellende eerste seizoenshelft was Ajax er alles aan gelegen om in het nieuwe kalenderjaar goed uit de startblokken te schieten, maar na de gelijke spelen tegen NEC en FC Twente werd er zondagmiddag ook van Feyenoord niet gewonnen. Daardoor staat de ploeg van trainer Alfred Schreuder inmiddels vijfde, met vijf punten minder dan de koploper uit Rotterdam. Zondagavond na De Klassieker zou een groep Ajax-supporters klaar hebben gestaan om de spelersbus op te wachten. De spelers kozen echter voor een andere uitweg en wisten op die manier te 'ontsnappen' aan een confrontatie.

Lees ook: 'Groep Ajax-supporters wacht spelersbus op na Klassieker

De achterban is ontevreden over de huidige prestaties én trainer Schreuder. Volgens Driessen werd de stemming in de kleedkamer twee dagen voor De Klassieker tegen Feyenoord dus nog gepost door mental coach Lenders. 'Het was geen stemming, maar het polsen van het gemoed in de kleedkamer. Ongetwijfeld met de beste bedoelingen. Schreuder wil de werkrelatie tussen staf en spelers optimaliseren en waar nodig aanpassen. Met de gedachte dat een betere onderlinge verstandhouding leidt tot betere resultaten. Op het oog geen rare gedachte', schrijft Driessen maandagochtend in zijn wekelijkse column.

Volgens de verslaggever kan je kwetsbaar opstellen als trainer positief werken. 'Zeker als dat binnen een organisatie blijft. Maar dit is Ajax, dit is de voetbalwereld en in de kleedkamer in Amsterdam zitten zoveel bv'tjes bij elkaar opeengepakt dat er altijd wel iemand belang bij heeft dat iets uitlekt. Niemand moet denken – zeker Schreuder niet – dat de veiligheid van de kleedkamer bij Ajax is gewaarborgd. Hoe naïef dat is, blijkt uit het feit dat het polsen door Leenders anderhalve dag later op straat lag. Nota bene de dag van Feyenoord-Ajax. Niet alleen het polsen lekte uit, maar ook dat nagenoeg alle Ajacieden hun hand opstaken en dus ontevreden zijn met de staf bij het eerste elftal.'

Geloofwaardigheid

Driessen vindt dat onbegrijpelijk. 'Hoe kan na eerdere communicatieve missers zo'n verkeerde inschatting worden gemaakt? Ongelooflijk dat Ajax' eigen mental-coach Leenders zo'n stommiteit begaat en de belangrijkste werknemer van de club niet beschermt.'  Driessen denkt dat er snel wat moet gebeuren in de Johan Cruijff ArenA. 'Anders grijpen mensen binnen Ajax en daarbuiten de ontevredenheid van de Ajacieden over de staf aan als bevestiging dat Schreuder niet functioneert en holt dit zijn geloofwaardigheid nog verder uit. Dat Schreuders elftal met tien tegen elf een uur lang stand hield tegen FC Twente en na een 1-0 achterstand alsnog 1-1 speelde bij koploper Feyenoord wordt dan gemakshalve vergeten.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

"Anders grijpen mensen binnen Ajax en daarbuiten de ontevredenheid van de Ajacieden over de staf aan als bevestiging dat Schreuder niet functioneert en holt dit zijn geloofwaardigheid nog verder uit." Ik val bijna van mijn stoel. Als een grote meerderheid van de selectie ontevreden is dan functioneer je ook gewoon niet als trainer, punt.

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waarom laat hij (Schreuder) die vraag door een mental coach stellen? Wees een echte vent en stel die vraag rechtstreeks zelf aan je spelersgroep, om daarna de deur achter je dicht te trekken.

Quarlon
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Volgens mij ligt het niet aan de staf maar aan de spelers. Bergwijn is voor meer dan 30 miljoen gehaald maar ik zie het er niet aan af. En zo zijn er wel meer

DIESEL72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

KLOPT LICHT AAN BEJAARDEN SPEELERS SCHREUDER EN STAF EN DIRECTIE ALLE MAAL ER UIT TRAPPEN

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het lijkt wel alsof het de bedoeling is om zo veel mogelijk (slecht) nieuws over Ajax te brengen. De 1 na de ander heeft er wat over te melden. Ik zou zeggen: we weten het onderhand wel. Bovendien: het is echt gelul om te stellen dat het allemaal aan Schreuder ligt. Je hebt binnen Ajax te maken met falend beleid door een gebrek aan ervaring (Huntelaar en Hamstra), een van der Sar die zich niet laat gelden, de nasleep van Overmars, spelers die niet brengen wat ze zouden moeten, het vertrek van Blind, de achteruitgang van Tadic.... Het zijn een hoop factoren waardoor het bij Ajax niet loopt. Ondanks dat blijf ik positief want het kan alleen maar beter worden uiteindelijk.

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het gaat ook over DE STAF, dus niet over alleen Schreuder.

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat snap ik, maar hier gaan nogal wat opmerkingen rond over Schreuder die weg moet en zo. Terwijl dat waarschijnlijk niet eens terecht is. Vind ik.

guest
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ach...komt wel weer goed....met 10 man tegen twente nadat dat h..renjoch (van wolfswinkel) de boel genept had en toch nog gelijk...tegen nec pech gehad en gisteren toch nog terug gekomen,..in een voor ajax mindere periode treffen ze net de ploegen die boven zichzelf uitstijgen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen