PSV-opponent Sevilla heeft wereldkampioen terug na blessure

23 januari 2023, 18:15

PSV krijg in het tweeluik met Sevilla waarschijnlijk te maken  Papu Gómez. De kleine buitenspeler raakte geblesseerd tijdens het WK, maar is deze week teruggekeerd op het trainingsveld bij de Spaanse degradatiekandidaat.

De Argentijn raakte geblesseerd tegen Australië op het WK en moest de kwartfinale, halve finale en finale aan zich voorbij laten gaan. PSV neemt het in februari twee keer op tegen de ploeg uit Zuid-Spanje. Op 16 februari gaat PSV op bezoek bij de oude club van spits Luuk de Jong. Een week later, op 23 februari, komen de Spanjaarden op bezoek in Eindhoven.

Lees ook: Zinchenko is PSV nog niet vergeten: "Dat seizoen was zo belangrijk voor mij"

Degradatiestrijd

Twee en een half jaar geleden wist Sevilla de Europa League te winnen, maar dit seizoen verkeert de club in degradatienood. Sevilla staat slechts één punt boven de degradatiestreep. Op bekergebied gaat het de club wel voor de wind. Het staat aanstaande woensdag tegenover Osasuna in de kwartfinale van de Copa del Rey. In de Champions League eindigde Sevilla als derde achter in een groep met Manchester City, Borussia Dortmund en FC Kopenhagen, waardoor de tussenronde van de Europa League de volgende uitdaging is voor de ploeg van trainer Jorge Sampaoli. 

Waar Gómez is teruggekeerd op het trainingsveld, komt het bekertreffen met Osasuna voor hem nog te vroeg. Naar verwachting is hij wel op tijd hersteld voor het tweeluik met PSV. Het leek er lang op dat Gómez zou vertrekken uit Sevilla, maar door zijn blessure bleef concrete interesse achterwege. Onder andere het Italiaanse Monza en verschillende clubs uit de MLS hadden interesse. De Spaanse transfermarkt is net als de Nederlandse nog een week open. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen