'Barcelona gaat vol voor 17-jarige spits als opvolger Lewandowski'

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

25 januari 2023 – FC Barcelona heeft in de persoon van Robert Lewandowski een spits van wereldformaat in huis, maar de Pool wordt aankomende zomer alweer 35 en dus kijken de Catalanen al voorzichtig om zich heen naar een mogelijke opvolger. In de persoon van Vitor Roque (17) zou de club die hebben gevonden. 

'Barcelona gaat vol voor 17-jarige spits als opvolger Lewandowski'

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat schrijft de Spaanse krant Mundo Deportivo deze woensdag. De jonge Braziliaanse aanvaller wordt eind deze maand achttien en speelt in eigen land voor Club Athletico Paranaense. Voor die club kwam hij tot op heden 29 keer uit in de Braziliaanse Série A, waarin hij vijf keer scoorde. Ook kwam de spits zeven keer in actie in het toernooi om de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse equivalent van de Champions League. Daarin haalde hij met zijn club de finale die met 1-0 verloren ging tegen de landgenoten van Flamengo. Roque scoorde twee keer en werd met zijn treffer tegen Libertad in de achtste finale de jongste doelpuntenmaker ooit in het toernooi. 

Deco
De eerste berichten over de interesse van Barcelona in Roque dateren al van oktober vorig jaar, maar de belangstelling zou zich de afgelopen tijd 'geïntensiveerd' hebben, weet de krant te melden. De club is onder meer overtuigd geraakt door de positieve adviezen van oud-speler Deco, die de Braziliaanse markt voor zijn voormalige werkgever in de gaten houdt. Wat bovendien kan helpen is dat de zaakwaarnemer van de talentvolle aanvaller, André Cury, in het verleden werkzaam was in Camp Nou. 

35 tot 40 miljoen
Barcelona verwacht een transfersom van tussen de 35 en 40 miljoen euro te moeten betalen voor de spits. Dat zou in drie vaste etappes van tien miljoen per jaar moeten gebeuren, waarbij de overige vijf tot tien miljoen euro als variabele bonus geldt. De club moet creatief zijn met het aantrekken van spelers, aangezien de financiële situatie nog altijd niet rooskleurig is. De Catalaanse club krijgt bovendien fikse concurrentie om de handtekening van Roque. Ook Paris Saint-Germain, Chelsea en West Ham United zouden hem op de korrel hebben. 

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  LaLiga

  gerelateerd