Ronald Koeman reageert op loting: "Kroatië moeilijk te bespelen"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

25 januari 2023 – Bondscoach Ronald Koeman noemt Kroatië, dat eerder op woensdag als tegenstander in de halve finale van de Nations League uit de koker rolde, een 'moeilijk te bespelen' tegenstander. De oefenmeester kijkt uit naar de Final Four van de derde editie van het relatief nieuwe toernooi, dat in juni in Nederland zal plaatsvinden. 

Ronald Koeman reageert op loting: "Kroatië moeilijk te bespelen"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Kroatië is in de woorden van Koeman een 'zeer sterke tegenstander', zo is te lezen op de website van de KNVB. "Dat hebben we op het afgelopen WK kunnen zien", stipt Koeman aan. In Qatar pakten de Kroaten het brons, nadat het vier jaar eerder al verliezend finalist was in Rusland toen Frankrijk in de finale een maatje te groot bleek. "Ik vind het een moeilijk te bespelen team, met veel kwaliteit", vervolgt Koeman. "Ze hebben natuurlijk veel ervaring en hebben de laatste jaren uitstekend gepresteerd op grote toernooien."

Zie ook: Loting Nations League: Oranje treft Kroatië in halve finale

Koeman verheugt zich op de finaleronde die Nederland in eigen land mag gaan afwerken. "Het is goed om te spelen om een prijs, zeker na de verloren finale van 2019 willen we wat rechtzetten." Destijds verloor Oranje, eveneens met Koeman aan het roer, in en tegen Portugal in de eindstrijd waardoor het naast de allereerste editie van het toernooi greep. Dat de halve en eventuele hele finale in Nederland worden afgewerkt geeft het bovendien wat extra's, vindt Koeman. "Dat is prachtig voor onze fans en natuurlijk ook voor onszelf."

Eerste testcase
Koeman werd afgelopen maandag voor de tweede keer in zijn loopbaan gepresenteerd als trainer van het Nederlands elftal, nadat hij de KNVB juist had verlaten om bij de club van zijn dromen FC Barcelona aan de slag te gaan. In maart zal hij voor het eerst weer op de bank plaatsnemen en treft hij direct een tegenstander van formaat. In de eerste speelronde van de EK-kwalificatiereeks voor het toernooi in 2024 wacht namelijk een uitwedstrijd tegen vice-wereldkampioen Frankrijk. Drie dagen later volgt een thuisduel met het minder hoog aangeschreven Gibraltar. 

Lees ook: Koeman breekt met Van Gaal-periode: "Ik wil het anders doen"

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd