Weghorst komt na een week al met duidelijk verzoek bij Ten Hag

26 januari 2023, 19:02   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Wout Weghorst (30) is pas een week in dienst van Manchester United, maakte zijn eerste doelpunt in zijn derde officiële wedstrijd en is nu al 'verliefd' op zijn huidige werkgever. Als het aan de Nederlandse spits ligt, dan blijft hij langer dan een half jaar bij The Red Devils. "Ja, natuurlijk wil je dat graag." 

In een interview met The Independent spreekt Weghorst, die in principe voor een half jaar wordt gehuurd van Burnley, die hoop uit. "Ik hoop dat ik mag blijven na dit seizoen", vertelt Weghorst in het Engelse medium en doet daarmee een indirect verzoek aan Ten Hag. De eerste week is hem uitstekend bevallen in Manchester. "En nu is het aan mij om een zo'n groot mogelijke bijdrage te leveren aan het team. Ik heb er alle vertrouwen in, dat dat gaat lukken."

Ten opzichte van zijn Championship-club Burnley, dat hem in de eerste seizoenshelft verhuurde aan Besiktas, is het een mooie stap vooruit voor Weghorst. "Manchester United is natuurlijk een gigantische club, dus ik zal proberen om het zo goed mogelijk te doen. Als deze periode van beide kanten goed bevalt, dan is het een optie dat ik langer blijf, ja", hoopte Weghorst.

Lees ook: 'Woutstanding': lovende kritieken voor Weghorst in Engeland

Dat hij direct driemaal in de basiself begon, had ook te maken met de blesure van Anthony Martial. "Maar omdat hij de enige nummer negen was in de selectie, hebben ze mij gehaald. Ook vanwege de manier waarop ik speel, die anders is dan Martial", wist Weghorst. "De manier waarop we spelen bij United is fijn. Er zit veel kwaliteit in de selectie en ik heb er alle vertrouwen in dat ik een rol kan spelen in het halen van de ambities."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Weghorst die in zichzelf gaat geloven, het moet niet gekker worden.

BenitoAuteri24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik snap niet wat ze in hem zien eerlijk gezegd. Voor mij is hij een middelmatige voetballer.

ADB1973
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik zou het heerlijk vinden als hij nog eens zoete wraak zou kunnen nemen op Messi.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen