Welkom terug: Pröpper keert bij Vitesse terug in het profvoetbal

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

27 januari 2023 – Davy Pröpper gaat toch weer aan de slag als profvoetballer. De middenvelder nam in januari 2022 afscheid van de sport, maar dook deze winter weer op op het trainingsveld van Vitesse. Na een tijd te hebben meegetraind met de ploeg van Phillip Cocu, zal hij nu definitief een contract bij de club gaan tekenen.

Welkom terug: Pröpper keert bij Vitesse terug in het profvoetbal

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat meldde onder meer De Gelderlander vrijdagochtend. Pröpper wordt eerst medisch gekeurd, waarna de Arnhemse club zijn terugkeer naar verwachting snel officieel zal bevestigen. Hij is dan per direct beschikbaar, al zal hij eerst nog helemaal topfit moeten worden. De kans bestaat wel dat hij zaterdagavond uit bij sc Heerenveen al bij de wedstrijdselectie zit. 

De rentree van Pröpper is voor een groot deel te danken aan trainer Cocu. Hij nodigde de middenvelder, die hij nog kende van hun gezamenlijke tijd bij PSV, uit om vrijblijvend mee te trainen op Papendal. Daar had Pröpper het naar verluidt goed naar zijn zin en werd hij tegelijkertijd steeds fitter. Een contract bij de club waar hij de jeugdopleiding doorliep en doorbrak in het eerste elftal, is dus een logisch gevolg.

'Niet comfortabel in de voetbalcultuur'
Het besluit van Pröpper om te stoppen als profvoetballer, kwam in januari 2022 als een grote verrassing. Hij was net een halfjaar teruggekeerd van Brighton & Hove Albion naar zijn oude club PSV, waar hij met blessureleed kampte. De reden van zijn vertrek was echter dat hij zich 'niet comfortabel voelde in de voetbalcultuur'. Ruim een jaar later besluit hij de voetbalwereld dus toch nog een tweede kans te geven.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd