'Goed nieuws over Trauner zorgt voor opluchting bij Feyenoord'

30 januari 2023, 12:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het heeft er alle schijn van dat Gernot Trauner in de tweede seizoenshelft nog in actie komt voor Feyenoord. De Oostenrijker liep onlangs een meniscusblessure op en ging daarom onder het mes, maar zijn herstel verloopt zeer voorspoedig. Volgens het doorgaans goed geïnformeerde 1908.nl maakt Trauner zelfs 'grote stappen' in zijn herstel.

Feyenoord telde in de zomer van 2021 één miljoen euro neer om de verdediger los te weken bij LASK. Trauner groeide in Rotterdam al snel uit tot onmisbare kracht in de defensie en kwam in zijn eerste seizoen meteen tot 46 wedstrijden in alle competities. Ook in de eerste helft van dit seizoen was Trauner een van de uitblinkers in de ploeg van trainer Arne Slot. Een blessure aan de meniscus houdt hem echter al een tijdje aan de kant.

Gevreesd werd dat Trauner dit seizoen misschien wel helemaal niet meer in actie kon komen. De huidige koploper van Nederland speurde daarom de transfermarkt af op zoek naar versterking voor de achterhoede. Die vond Feyenoord uiteindelijk bij FC Groningen. Neraysho Kasanwirjo maakte onlangs de overstap naar De Kuip. Kasanwirjo biedt Slot meer opties achterin, al lijkt de trainer in het slot van dit seizoen dus ook nog te kunnen rekenen op Trauner. 'Hij maakt grote stappen in zijn revalidatie. De rechtspoot is flink aan zijn herstel aan het werken in de sportschool', schrijft 1908.nl. 'Intern wordt verwacht dat de Oostenrijker eind februari/begin maart weer op de trainingsvelden van Feyenoord te bewonderen zal zijn.'

Slot heeft het gemis van Trauner vooralsnog opgevangen door Lutsharel Geertruida in het centrum te posteren, waardoor er op de rechtsbackpositie ruimte ontstond voor Markus Pedersen. Geertruida maakte vooral in De Klassieker tegen Ajax een sterke indruk.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Sorry maar vind dat Geertruida het meer dan voortreffelijk doet 🤗🤗

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen