PSV heeft tweede aanwinst op Deadline Day definitief binnen

31 januari 2023, 23:11   Bijgewerkt: 31 januari 2023, 23:18

PSV beleeft een hectische Deadline Day. De Eindhovenaren maakten eerder deze avond al melding van de komst van Thorgan Hazard en hebben nu ook Patrick van Aanholt definitief binnen. De linkervleugelverdediger komt op huurbasis over van Galatasaray en zal in Eindhoven het gat moeten opvullen dat Philipp Max heeft achtergelaten. 

PSV zal blij zijn dat de transfermarkt bijna haar deuren sluit. Het begon voor de Eindhovenaren allemaal met de verkoop van Cody Gakpo eind december. De aanvaller bekroonde een ijzersterke eerste seizoenshelft met een fraaie transfer naar Liverpool. PSV wilde vervolgens eigenlijk niemand meer laten gaan, maar nam deze maand ook afscheid van Noni Madueke. De vleugelspeler maakte evenals Gakpo de overstap naar de Premier League. De Eindhovenaren moesten vervolgens de transfermarkt op voor een nieuwe aanvaller. Fábio Silva kwam vorige week al op huurbasis over van Wolverhampton Wanderers en op Deadline Day maakte Hazard de tijdelijke overstap van Borussia Dortmund naar PSV. 

Ook in de achterhoede hebben wijzigingen plaatsgevonden. PSV liet Fredrik Oppegard afgelopen weekend al op huurbasis vertrekken naar Go Ahead Eagles en ging begin deze week akkoord met een definitef vertrek van Philipp Max naar Eintracht Frankfurt. In de zoektocht naar een vervanger voor Max kwam PSV uit bij Van Aanholt. De vleugelverdediger had in de zomer van 2021 de overstap gemaakt van Crystal Palace naar Galatasaray. Dit seizoen kwam hij er in Turkije echter niet aan te pas. Van Aanholt kwam dit seizoen veertien keer in actie voor de Turkse topclub, maar in de eerste wedstrijden van dit kalenderjaar hoefde hij niet op speeltijd te rekenen. PSV heeft hem nu dus een uitweg geboden. De Eindhovenaren huren hem voor de rest van dit seizoen van Galatasaray. 

Veel ervaring

Met Van Aanholt haalt PSV in ieder geval een brok aan ervaring binnen. De vleugelverdediger verruilde de jeugdopleiding van PSV op jonge leeftijd voor die van Chelsea. Tot een doorbraak in de hoofdmacht van Chelsea kwam het echter niet. Van Aanholt speelde in Engeland ook voor Coventry City, Newcastle United, Leicester City en Wigan, alvorens hij in de zomer van 2012 bij Vitesse terugkeerde op de Nederlandse velden. Na twee seizoenen op huurbasis actief te zijn geweest in Arnhem speelde Van Aanholt nog voor Sunderland en Crystal Palace, alvorens hij anderhalf jaar geleden arriveerde in Turkije. Van Aanholt droeg negentien keer het shirt van het Nederlands elftal. Tijdens het EK in 2021 had hij zelfs nog een basisplaats. Na dat teleurstellend verlopen eindtoernooi werd hij echter niet meer opgeroepen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen