'Ajax kiest voor Lodeweges als ervaren assistent Heitinga'

1 februari 2023, 08:23   Bijgewerkt: 1 februari 2023, 09:03

John Heitinga (39) blijft naar alle waarschijnlijkheid tot het einde van het huidige Eredivisieseizoen de hoofdtrainer van Ajax. Dat meldt clubwatcher Mike Verweij in De Telegraaf. Volgens Verweij is Ajax hard op zoek naar een ervaren assistent om Heitinga dit seizoen te ondersteunen en zijn de Amsterdammers in hun zoektocht uitgekomen bij Dwight Lodeweges

Heitinga zal sowieso aankomende zondag nog op de bank zitten in de uitwedstrijd tegen SC Cambuur. De 87-voudig international mag volgens Verweij "voor 98 procent zeker" tot het einde van het seizoen blijven zitten bij de regerend landskampioen. Ajax stelt echter graag een ervaren assistent aan om Heitinga te ondersteunen tijdens zijn debuutseizoen, in dezelfde rol als die Hennie Spijkerman in het verleden vervulde bij oud-trainer Frank de Boer.

Volgens meerdere bronnen heeft Heitinga inmiddels al gesprekken gevoerd met Lodeweges (65), die momenteel nog werkzaam is als lid van de RvC bij SC Heerenveen. De ervaren trainer, die in het verleden onder meer hoofdtrainer was bij FC Groningen, PEC Zwolle en SC Heerenveen, moet Heitinga als assistent bijstaan om valkuilen te voorkomen. In 2018 werd Lodeweges ook aangesteld als assistent van bondscoach Ronald Koeman bij het Nederlands elftal.

Van 't Schip wijst Ajax af

Een andere gegadigde voor de positie als assistent van Heitinga was naar verluidt John van 't Schip, maar de voormalig bondscoach van Griekenland zou hebben bedankt voor de functie. Ook Frank Peereboom, met wie Heitinga in de jeugd succesvol samenwerkte, was in beeld als assistent, maar de voorkeur gaat uit naar Lodeweges. Michael Reiziger en Richard Witschge zullen aanblijven als assistenten bij het eerste elftal en maken de staf van Heitinga compleet.

Lees ook: 'Ajax doet toch nog zaken en contracteert 17-jarige aanvaller'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

BENHURY
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Goede keuze 😀

MELANIN-MAN
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Frank Perenboom a.u.b

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen