Ajax maakt seizoen af met Heitinga en presenteert nieuwe assistent

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

2 februari 2023 – Ajax maakt het seizoen af met John Heitinga als hoofdtrainer, zo heeft de Amsterdamse club donderdagmiddag via de officiële kanalen bekendgemaakt. Dwight Lodeweges is per direct als assistent-trainer toegevoegd aan de technische staf van Heitinga.

Ajax maakt seizoen af met Heitinga en presenteert nieuwe assistent

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Heitinga werd vorige week na het ontslag van Alfred Schreuder doorgeschoven van Jong Ajax naar het eerste elftal. Het was aanvankelijk de bedoeling dat de oud-verdediger als tussenpaus zou dienen, maar de afgelopen dagen werd duidelijk dat hij waarschijnlijk tot het einde van het seizoen voor de groep zou staan. Dat is deze donderdag bevestigd door Ajax.

Edwin van der Sar zegt dat hij en de andere beleidsbepalers bij de Amsterdamse club ervan overtuigd zijn dat dit de juiste oplossing is. "John volgt een zorgvuldige en geleidelijke weg, waardoor hij zich de afgelopen jaren erg goed ontwikkeld heeft als trainer. Gerry Hamstra, Klaas Jan Huntelaar en ik hebben meerdere gesprekken gevoerd, uiteraard ook een aantal met John erbij. We hebben veel vertrouwen in de kwaliteiten van John en de visie die hij uitsprak", aldus de algemeen directeur.

Met Lodeweges krijgt Heitinga een ervaren asisstent-trainer. De 65-jarige trainer vervulde die rol eerder bij diverse clubs en het Nederlands elftal, terwijl hij bij onder meer SC Cambuur en SC Heerenveen op eigen benen stond. "Met het oog op de invulling van de complete trainersstaf zijn we gezamenlijk bij Dwight Lodeweges terechtgekomen. Zijn kennis en jarenlange ervaring zorgen ervoor dat hij complementair is aan John en de rest van de staf. Het is nu zaak dat het team veel punten gaat pakken, aan vertrouwen wint en zich snel en goed verder gaat ontwikkelen. We hebben dit seizoen nog genoeg om voor te strijden", besluit Van der Sar.

Programma
Heitinga zat afgelopen weekend voor het eerst als hoofdtrainer op de bank bij Ajax. Op bezoek bij Excelsior werd er, ondanks een moeizame eerste helft waarin opmerkelijk veel grote kansen werden weggegeven, met 1-4 gewonnen. Komend weekend nemen de Amsterdammers het op tegen SC Cambuur (uit). Daarna volgt de bekerwedstrijd tegen FC Twente (uit), het competitieduel met RKC Waalwijk (thuis) en de eerste wedstrijd tegen Union Berlin in de tussenronde van de Europa League (thuis).

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Ajax

  gerelateerd