100 uur taakstraf voor duo dat grensrechter na amateurduel sloeg

2 februari 2023, 19:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Twee mannen uit Vught van 20 en 22 jaar zijn door de politierechter donderdag veroordeeld voor een vechtpartij na een wedstrijd in het amateurvoetbal. Na een duel tussen OJC Rosmalen O23 en Real Lunet O23 kwamen er ongeregeldheden, waarbij een 56-jarige grensrechter een van de slachtoffers werd.

Dat meldt Omroep Brabant. De twee daders hebben een taakstraf van 100 uur opgelegd gekregen van de rechter. Na de wedstrijd tussen de twee O23-teams ging het mis tussen de twee teams: een speler van Vught werd zo hard geslagen dat het hem zwart voor de ogen werd en hij was 'vijf seconden van de wereld', zo bleek tijdens de zitting.

Ook de assistent-scheidsrechter kreeg enkele klappen. Daarbij liep hij een snee in zijn gezicht op, ging zijn horloge stuk en brak hij een vinger. Hij heeft lichaam en geestelijk nog flink last van het incident op 18 september 2021, zo werd duidelijk tijdens de rechtzaak. Hij is in therapie en komt liever niet zomaar meer op straat en was ook niet aanwezig bij de zitting.

Lees ook: DENK-fractievoorzitter wil bier uit voetbalkantines verbannen

De grensrechter uitte volgens de veroordeelde daders racistische teksten. De vader van een van de twee veroordeelde daders ging vrijuit. Ook viel de straf lager uit dan geëist, omdat het niet helemaal duidelijk was wie geschopt of geslagen heeft. De KNVB greep overigens zelf ook al in: want ze hebben een clubverbod van respectievelijk vier en zes jaar gekregen van de voetbalbond.

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

We moeten in dit land echt eens ophouden met die idiote taakstraffen. Wat een onzin zeg. Je slaat iemand helemaal wezenloos en dan? Twee weken papiertjes oprapen in het bos? Een beetje perken schoffelen? Stoppen daarmee. Meteen een paar duizend euro p.p. aan het slachtoffer betalen en minimaal een half jaar de bak in. #straffenzijnveeltelaag

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Doe normaal idioot.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen