Een herhaling van AZ tegen FC Utrecht is vanavond niet mogelijk

7 februari 2023, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op dinsdag 7 februari.

Wedstrijden

AZ - FC Utrecht (18.45 uur)

De liefhebber wordt op zijn wenken bediend. Anderhalve week geleden stonden AZ en FC Utrecht nog tegenover elkaar in competitieverband. De ontmoeting in Alkmaar werd een absoluut spektakelstuk. FC Utrecht schoot uit de startblokken en pakte al vroeg een comfortabele voorsprong, maar AZ toonde vechtlust en leek na een knappe comeback met een 3-2 voorsprong te gaan rusten. Nick Viergever bepaalde ruststand toch nog op 3-3, waarna beide ploegen in de tweede helft nog twee keer scoorden. De wedstrijd verdiende geen winnaar en die kwam er uiteindelijk ook niet. Die zal er vanavond wél moeten komen. AZ en FC Utrecht trappen de achtste finales van de KNVB Beker af en slechts één ploeg kan zich plaatsen voor de volgende ronde. De Alkmaarders hebben wat recht te zetten na hun slechte vertoning op bezoek bij FC Volendam.

De Graafschap - De Treffers (20.00 uur)

Een verrassing ligt in de KNVB Beker altijd op de loer. Dat is vanavond niet anders. De Treffers rekende dit bekerseizoen al af met RKC Waalwijk en SC Cambuur en hoopt vanavond ook de derde tegenstander uit het professionele voetbal uit het toernooi te kegelen. En waarom zou dat niet kunnen? De Treffers draait een goed seizoen in de Tweede divisie, waarin het momenteel op de derde plek staat. De Graafschap is daarentegen bezig aan een teleurstellend seizoen en bezet in de Keuken Kampioen Divisie de veertiende plek. De Superboeren haalden slechts twee punten uit hun laatste drie wedstrijden en zullen daarom met angst en beven toeleven naar de bekerontmoeting met de amateurs uit Groesbeek.

Voetbal op tv

18.00 uur: SV Sandhausen - SC Freiburg, Ziggo Sport - live verslag van dit duel in de DFB-Pokal

18.45 uur: AZ - FC Utrecht, ESPN - live verslag van dit duel in de KNVB Beker

20.00 uur: De Graafschap - De Treffers, ESPN 3 - live verslag van dit duel in de KNVB Beker

20.45 uur: Eintracht Frankfurt - SV Darmstadt 98, Ziggo Sport - live verslag van dit duel in de DFB-Pokal

20.45 uur: Salernitana - Juventus, Ziggo Sport - live verslag van dit duel in de Serie A

21.00 uur: NAC Breda - sc Heerenveen, ESPN 2 - live verslag van dit duel in de KNVB Beker

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen