Recordhouder Branderhorst staat toch met glimlach voor de camera

9 februari 2023, 00:07

Hoewel NEC uiteindelijk via strafschoppen werd uitgeschakeld door Feyenoord in de KNVB Beker, stond keeper Mattijs Branderhorst toch met een glimlach voor de camera van ESPN. De doelman verrichtte in de 120 minuten durende wedstrijd een recordaantal van 23 reddingen.

"Het was echt een topwedstrijd, waar alles in zat. Ik zat er zelf ook lekker in. Deze kunnen we niet verliezen, dacht ik. Helaas is dat toch gebeurd", zei Branderhorst, die vervolgens te horen kreeg dat zijn aantal reddingen een record is sinds Opta de data bijhoudt in Nederland (2010/11). "Zo. Maar het waren wel 120 minuten", erkende Branderhorst, die 13 van zijn 23 reddingen verrichtte in de reguliere speeltijd. "Het is aardig wat ja."

Toch is de uitschakeling zuur. "We hebben gedaan wat we konden. We stonden met 0-2 voor in de 85ste minuut. Dan denk je: dit gaan we nooit meer weggeven. Maar dan komt die rode kaart en gaat De Kuip erachter staan. Dat is altijd lastig. We hebben het vorig seizoen ook meegemaakt in de competitie, dat was ook een spektakelstuk."

"Helaas valt die 2-2 en dan weet je dat het heel lastig wordt met tien tegen elf, tegen de nummer één van Nederland. We vochten ons goed terug en hebben er alles aan gedaan. We kunnen denk ik trots zijn op wat we hebben neergezet", zei Branderhorst, die zich in de penaltyserie niet kon onderscheiden. "Ik dacht: laat die penaltyserie maar komen. Dat was de kers op de taart geweest. Het heeft helaas niet zo mogen zijn, maar ik sta hier als een trots man."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen