Trapte Lisandro Martínez zijn tegenstander bewust in het gezicht?

9 februari 2023, 12:56   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

In Engeland is ophef ontstaan over een actie van Lisandro Martínez aan het einde van de eerste helft van de wedstrijd tegen Leeds United (2-2). De Argentijnse verdediger van Manchester United trapte na een duel om de bal Patrick Bamford in het gezicht, maar werd daar niet voor bestraft.

Het incident vond op slag van rust plaats. Na een botsing lagen Martínez en Bamford op de grond, waarbij de voormalig speler van Ajax een trappende beweging richting het hoofd van zijn tegenstander maakte. De bal was op dat moment niet meer in de buurt. De dienstdoende scheidsrechter Simon Hooper zag het voorval over het hoofd of vond simpelweg dat er geen sprake was van opzet, terwijl de VAR het niet nodig vond om in te grijpen.

Onbegrijpelijk, vindt voormalig Manchester United-aanvaller Michael Owen. "We hebben allemaal weleens iets op een natuurlijke beweging laten lijken, maar daarbij toch een tik uitgedeeld. Hij weet dondersgoed wat hij hier doet. Dat tikje dat hij daar uitdeelde, had hij makkelijk kunnen voorkomen. Het was niet een overduidelijk bewuste actie en om die reden komt hij ermee weg. Diep van binnen weet hij echter dat hij hem probeert te raken", beweert Owen bij Sky Sports.

Met Martínez binnen de lijnen knokte Manchester United zich in de tweede helft van een 0-2 achterstand naar een 2-2 gelijkspel. Marcus Rashford en Jadon Sancho bezorgden de ploeg van trainer Erik ten Hag het felbevochten punt. Manchester United staat ondanks het puntenverlies nog derde in de Premier League. Komend weekend wordt er weer tegen Leeds United gespeeld.