Manuel Neuer riskeert krankzinnige boete na openhartig interview

10 februari 2023, 09:37   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bayern München-doelman Manuel Neuer haalde vorige week genadeloos hard uit naar de leiding van de Duitse club. De aanvoerder was witheet na het vertrek van keeperstrainer Toni Tapalovic en schoof die frustratie niet onder stoelen of banken. Bij de podcast Bayern Insider meldt Christian Falk dat de uitspraken Neuer mogelijk duur komen te staan. Door contractuele clausules riskeert de goalie een boete van zo'n 1,6 miljoen euro.

Neuer riskeert deze sanctie omdat hij zonder medeweten van de club heeft meegewerkt aan het interview. In zijn contract staat dat hij hier eerst goedkeuring voor had moeten vragen. De Duitse club kan Neuer zodoende één bruto maandsalaris laten inleveren. Het geschatte jaarsalaris van de 36-jarige doelman wordt geschat rond de twintig miljoen euro, waardoor de boete uitkomt op zo'n 1,6 miljoen euro. Het is aan de clubleiding of ze de geblesseerde aanvoerder willen bestraffen.

Door een 'verschil in inzicht' kwam er na elf jaar een einde aan de dienstverband tussen Tapalovic en Bayern. Dit nieuws kwam hard aan bij Neuer, die een uitstekende band had met de keeperstrainer. "We willen anders zijn bij Bayern, namelijk een familie. En dan gebeurt dit. Het is triest voor iedereen", vertelde de aanvoerder kortgeleden tegen The Athletic. 

Soortgelijke situatie

In 2010 ontstond een soortgelijke situatie met Philipp Lahm. De oud-aanvoerder steunde in een interview zijn trainer Louis van Gaal, die op dat moment stevig onder vuur lag. Destijds was de boete een stuk lager dan de boete die Neuer nu riskeert. Lahm moest 25.000 euro betalen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen