Barcelona haalt op Deadline Day misgelopen back alsnog binnen

15 februari 2023, 13:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Barcelona gaat zich tóch per direct versterken met de Mexicaan Julián Araujo. De 21-jarige rechtsback zag op Deadline Day een overgang naar Catalonië nog in het water vallen omdat de club het papierwerk welgeteld achttien seconden (!) te laat indiende bij de UEFA, maar heeft zijn overgang alsnog te pakken. Hij sluit in Barcelona in eerste instantie aan bij de beloftenploeg, waar hij een illustere landgenoot treft. 

Araujo zal overkomen van het Amerikaanse LA Galaxy, dat volgens transferspecialist Fabrizio Romano 'iets minder dan vier miljoen euro' voor hem zal ontvangen. De jonge back was afgelopen winter nadrukkelijk in beeld om de positie van Hector Bellerin over te nemen, die op zijn beurt weer naar het Portugese Sporting vertrok. Omdat de club na het sluiten van de markt geen nieuwe spelers meer kan inschrijven zal Araujo het komende half jaar meetrainen met de beloftenploeg van Barcelona. 

Lees ook: Ongelooflijk: Barcelona loopt transfer mis door 18 seconden vertraging

Daar treft hij in Rafael Marquez een landgenoot als trainer die kan bogen op rijke staat van dienst in Spanje. De inmiddels 44-jarige oefenmeester won als centrale verdediger onder meer twee keer de Champions League met Barcelona, eerst onder Frank Rijkaard in 2006 en drie jaar later opnieuw onder diens opvolger Pep Guardiola.

Marquez reageert tegenover Relevo op de komst van zijn jonge landgenoot. "Het was niet op mijn verzoek, maar ik ben heel tevreden dat hij nu hier is", zegt hij. "De club volgde Julian al voordat ik hier kwam. Nu deed de kans zich voor om hem te halen en dar ben ik blij om." Marquez hoopt Araujo onder zijn hoede klaar te stomen voor het grote werk. "Hij blijft een tijdje bij mij en schuift dan door naar het eerste. Hij krijgt rustig de tijd om te integreren en daarna gaat hij hopelijk een mooie carrière in Barcelona tegemoet. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen