Ajax gooit eigen glazen in tegen Kopenhagen

23 augustus 2006, 22:18

Het leek zo mooi voor Ajax. De ploeg was de competitie goed begonnen, hoeft zich in tegenstelling tot al haar concurrenten geen zorgen te maken over een eventueel vertrek van belangrijke spelers, en leek zich bovendien te gaan plaatsen voor de Champions League. Na een 1-2 zege in Kopenhagen leek er geen vuiltje aan de lucht, maar in de eigen ArenA vergooide Ajax alsnog alles (0-2). Niet Ajax, maar Kopenhagen plaatste zich hierdoor voor het prestigueuze kampioenenbal. En dat doet pijn in Amsterdam.

De beleidsbepalers van Ajax zullen deze week ongetwijfeld met een grote grijns op het gezicht door de ArenA gelopen hebben. Waar titelrivalen Feyenoord, AZ en PSV volop bezig zijn om de selectie intact te houden of op het laatste moment te versterken, maakt men zich in Amsterdam nergens druk om. De selectie staat, trainer Henk ten Cate kan al wekenlang werken met de selectie waarmee hij de eerste helft van het seizoen in zal gaan. Dit tot jaloezie van zijn collega's Koeman, Van Gaal en Koeman, die deze weken belangrijke spelers zien of dreigen te verliezen.

Kortom, de eerste weken van het nieuwe seizoen verliepen perfect voor Ajax. De Johan Cruijff Schaal werd gewonnen, RKC Waalwijk werd opzij gepoetst en twee weken geleden won de ploeg met het nodige fortuin met 1-2 van Kopenhagen. Deze zege was weliswaar tegen de verhouding in, maar daar maalde niemand om. Het resultaat was perfect en daar gaat het tenslotte om. Een 1-2 voorsprong zou de ploeg in eigen stadion toch nooit meer weg mogen geven?

Met het nodige fortuin bereikte Kopenhagen dus met 0-0 de rust, maar nog altijd leek Ajax de situatie volledig onder controle te hebben. Alles verliep volgens plan voor de Amsterdammers, totdat de 59ste minuut van de wedstrijd aanbrak. Na een overtreding halverwege de helft van Ajax mocht Kopenhagen een vrije trap nemen, die vervolgens bij de tweede paal ingegleden werd door Silberbauer: 0-1. Dit doelpunt had voor Ajax nog geen rampzalige gevolgen, ook een 0-1 nederlaag zou immers voldoende zijn om door te bekeren, maar het zorgde er wel voor dat de Denen vol overtuiging op zoek gingen naar een tweede doelpunt.

Heitinga

Heitinga

Ajax riep de onheil over zichzelf af en een tweede Deense doelpunt leek dichterbij dan een Amsterdamse gelijkmaker. De fatale 0-2, die al geruime tijd in de lucht hing, viel uiteindelijk ruim een kwartier voor tijd. De manier waarop deze treffer tot stand kwam, was misschien wel tekenend voor het belabberde spel van Ajax in de tweede helft. Thomas Vermaelen probeerde een Deense voorzet onschadelijk te maken, maar gleed de bal miraculeus in het eigen doel.

Het bleef 0-2, waardoor Ajax een streep kan zetten door haar plannen om dit seizoen furore te maken in de Champions League. Dat zal niet alleen sportief, maar ook financieel een forse streep door de Amsterdamse rekening zijn. De ploeg loopt door de nederlaag vele miljoenen mis, miljoenen die het o zo goed had kunnen gebruiken. De klap die de ploeg vandaag kreeg, zal dan ook nog lang doorwerken in Amsterdam en omstreken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen