Feestavond Malen: einde doelpuntendroogte, koppositie en royale zege

19 februari 2023, 19:34   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Donyell Malen heeft voor het eerst na meer dan tweehonderd dagen weer eens een Bundesliga-doelpunt gemaakt voor Borussia Dortmund. De Nederlander nam na een half uur de tweede treffer voor zijn rekening tegen Hertha BSC op een feestmiddag voor BVB: met de negende (!) officiële zege op rij (4-1) komt het gedeeld bovenaan met Bayern München en Union Berlin.

Mede door blessureleed kwam Malen dit seizoen pas veertienmaal in actie namens Borussia Dortmund. Scoren deed hij tot dusver eenmaal, maar wel in de DFB-Pokal. In de Bundesliga was zijn laatste officiële doelpunt op 2 april 2022 tegen RB Leipzig: destijds werd er met 1-4 verloren, ditmaal kwam de eindstand op een 4-1 overwinning uit voor Die Borussen.

Met negen officiële zeges op rij is die club in bloedvorm en dat Malen in de basis mocht beginnen, had te maken met de midweekse ontmoeting met Chelsea in de Champions League en Edin Terzic wilde rouleren. Net als midweeks in het miljardenbal maakte Karim-David Adeyemi het openingsdoelpunt, vlak voor het doelpunt van Malen, die na ruim een uur naar de kant werd gehaald voor Sébastien Haller. Twee minuten later viel Jean-Paul Boëtius in bij de bezoekers. 

Lees ook: Theo Janssen heeft twijfels over slagingskansen Malen en Haller

Door goals van Marco Reus en Julian Brandt bleef het aansluitingsdoelpunt van Lucas Tousart zonder gevolgen voor Dortmund, dat door de zege op doelsaldo de tweede plaats boven Union Berlin inneemt. Bayern München is op doelsaldo nog net koploper, maar in de huidige vorm gaat BVB zeker een vol van betekenis spelen in de Duitse titelstrijd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen