Timber geeft verklaring voor opmars Ajax en looft winteraanwinst Rulli

22 februari 2023, 21:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Union Berlin hebben Ajax-trainer John Heitinga en Jurriën Timber zich uitgelaten over het belangrijke duel. Na het ontslag van Alfred Schreuder en de komst van Heitinga schijnt de zon weer boven Amsterdam. Ajax won vijf van de laatste zes wedstrijden en is dus bezig aan een opmars. Timber verklaart op de persconferentie van woensdagavond wat er beter is geworden in zijn ploeg. "We kregen heel veel goals tegen uit de counter, dat is nu minder."

Ajax kreeg onder Heitinga nog maar twee goals om de oren. "Dat ligt aan de restverdediging. Als de ene back hoger staat, moet de andere back naar binnen. Zo moeilijk is dat allemaal niet", vertelt Timber. "Daar ben ik zelf medeverantwoordelijk voor", gaat de verdediger verder. Waarom Ajax dat dan al niet eerder zo deed, weet de 21-jarige niet. "Simpel voetballen is ook allemaal niet zo simpel. Dat zeggen ze toch."

Ook doelman Geronimo Rulli, die sinds de winterstop het doel verdedigt bij de Amsterdammers, is volgens Timber een belangrijke schakel in de defensie van Ajax. "Hij is belangrijke met zijn communicatie naar ons toe. Die communicatie is heel goed en hij pakt ook veel belangrijke ballen", zegt de verdediger. Ook de organisatie wordt door Rulli uitstekend verzorgd. "Die hoor je wel achter me om ons neer te zatten", lacht Timber.

Lees ook: Ajax brengt positief nieuws over Álvarez richting EL-kraker

Grote belangen

De druk ligt er donderdagavond flink op voor Ajax. Bij een nederlaag liggen de Amsterdammers uit de Europa League en gaat de kans op die prijs verloren. Ook Heitinga is zich bewust van de enorme belangen. "De wedstrijd van vorige week heeft een hoop informatie opgeleverd. Daarmee hebben we een plan gemaakt voor morgen. Alles moet morgen goed zijn", vertelt de oefenmeester.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Normaal gesproken moet je zeker met 1-3 winnen. Volgens mij won de concurrent er vorig jaar met 1-2! Niet doen alsof je een goede dag hebt! Union moet een goede dag hebben om Ajax te verslaan.

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dream on alle geluk vd wereld gehad in amsterdam en zelf 0 kansen!.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen