Opstelling PSV: ook Van Nistelrooij geeft enkele spelers rust

2 maart 2023, 17:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV begint donderdagavond in de kwartfinale van de KNVB Beker tegen ADO Den Haag met een sterke opstelling, maar net als collega Dick Advocaat geeft trainer Ruud van Nistelrooij wel enkele spelers rust. Zo ontbreekt Xavi Simons in het keurkorps van de Eindhovenaren. Uiteraard staat Joël Drommel in het doel van PSV: hij is bekerkeeper en bovendien is de eerste keuze Walter Benitez geblesseerd.

Naast Simons zitten ook Mauro Júnior, Jordan Teze, Anwar El Ghazi (hij zit weer bij de selectie) en Erick Gutiérrez op de bank. Naast Benitez ontbreken Thorgan Hazard, Sávio en Fodé Fonana nog altijd vanwege blessureleed bij de Eindhovenaren. Guus Til lijkt de positie op het middenveld over te nemen van Simons, terwijl hij het middenrif vormt met Joey Veerman en Ibrahim Sangaré. Verder zijn er weinig bijzonderheden bij de thuisclub.

Bij ADO Den Haag zijn er liefst zeven (!) wijzigingen doorgevoerd. Dick Advocaat kondigde al aan dat hij met een aantal andere spelers zou beginnen, maar De Kleine Generaal heeft woord gehouden. Onder anderen Boy Kemper, Thomas Verheijdt, Joey Sleegers en Ricardo Kishna beginnen met het oog op het drukke schema in de competitie en strijdt om de periodetitel op de bank in het Philips Stadion.

Lees ook'PSV heeft de transfervrije Finn Dahmen van 1. FSV Mainz op het oog'

Voor PSV is het een cruciale wedstrijd na eerder al de uitschakeling in de Europa League: de ploeg van trainer Van Nistelrooij heeft een mirakel nodig om nog kampioen te kunnen worden, waardoor succes in het bekertoernooi mogelijk de enige manier is om nog wat van het seizoen te maken. Met ADO Den Haag als opponent ligt de weg naar de halve finale open, al ging het in het recente verleden (met uitzondering van vorig seizoen) te vaak mis in de KNVB Beker. 

Opstelling PSV: Joël Drommel; Phillipp Mwene, André Ramalho, Jarrad Branthwaite, Patrick van Aanholt; Ibrahim Sangaré, Guus Til, Joey Veerman; Johan Bakayoko, Luuk de Jong, Fábio Silva

[tweet,ADODenHaag/status/1631331008241975296

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen