Vreselijke gebeurtenissen in Turkije: spelers aangevallen op het veld

5 maart 2023, 12:42   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De wedstrijd tussen Bursaspor en Amedspor op het derde niveau van Turkije wordt zondag ontsierd door ernstige ongeregeldheden. Spelers van Amedspor werden voor de wedstrijd, bij het inspecteren van het veld, al aangevallen door aanhangers van Bursaspor. Ook werd er vuurwerk op het veld gegooid, waardoor de spelers richting de kleedkamers renden om in veiligheid te komen. De wedstrijd vond 'gewoon' doorgang, maar ook na het eerste fluitsignaal ging het mis.

Op beelden is bijvoorbeeld te zien dat de keeper van Amedspor na zeven minuten spelen naar de grond ging nadat er vuurwerk zijn richting op werd gegooid. Bij het nemen van hoekschoppen moeten spelers beveiligd worden door agenten met schilden. Het stadion van Bursaspor kan 43.761 supporters huisvesten en lijkt op de beelden goed gevuld, ondanks dat de club tegenwoordig op het derde niveau speelt.  Bursaspor werd in 2010 nog kampioen van Turkije en speelde vervolgens in de groepsfase van de Champions League.

Amedspor is afkomstig uit Diyarbakir, de grootste stad in Turkije waarvan de meerderheid van de bevolking Koerdisch is. Toen de spelers van Amedspor het veld op kwamen, werd teksten gescandeerd over de trots die Bursaspor-supporters voelen voor hun nationaliteit, zoals 'martelaars sterven niet, Turkije gaat niet splitsen'. Voor de wedstrijd doken al beelden op van een Koerdische jongen die wordt gedwongen een sjaal van Buraspor omhoog te houden en zijn steun voor de club uit te spreken. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen