AZ stunt tegen Lazio in Rome en staat met één been in kwartfinales

7 maart 2023, 20:39   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

AZ heeft voor een geweldige stunt gezorgd door in het Stadio Olympico in Rome te winnen van Lazio. De formatie van trainer Pascal Jansen kwam nog op een achterstand, maar wist die achterstand om te zetten in een 1-2 voorsprong. De club staat hiermee met één been in de kwartfinale van de Conference League.

Het duel begon eenzijdig, Lazio was in de beginfase de enige ploeg die aanviel. Via Pedro, Felipe Anderson en aanvoerder Sergej Milinkovic-Savic wist de ploeg een aantal keer gevaarlijk te worden, eerstgenoemde was verantwoordelijk voor de openingstreffer. Een strakke voorzet weet hij achter AZ-doelman Mathew Ryan te krijgen. Op slag van rust bracht Vangelis Pavlidis de ploegen weer op gelijke hoogte, met een knappe voetbeweging.

Rustig begin

De tweede helft begon een stuk minder knallend. Beide ploegen keken de kat uit de boom en leken vooral geen fout te willen maken in plaats van graag te willen aanvallen. Na een uurtje kwam AZ op voorsprong door een lage schuiver van Milos Kerkez. In de slotfase probeerde Lazio veelvuldig een gelijkmaker te forceren, maar gelukkig voor AZ lukte dit niet.

Een mooie bijkomstigheid: jeugdspeler Mexx Meerdink maakte zijn debuut in de hoofdmacht van AZ. De Alkmaarders hebben met deze overwinning een geweldige uitgangspositie voor zichzelf ontwikkeld voor de return in de Conference League. Volgende week is de return van het tweeluik, in het AFAS Stadion in Alkmaar. Tussendoor speelt AZ nog een thuisduel tegen FC Groningen. Lazio speelt een uitduel bij het Bologna van Jerdy Schouten en Joshua Zirkzee.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

martijn1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Fantastisch nieuws voor Nederland en toch wel verrassend

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Goed begin, maar de kop is wel wat voorbarig...

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heel goed!

0laf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wow, mooie prestatie. Op naar de finale!

JjVA
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ze staan met 0 benen in de finale want uitdoelpunten tellen niet meer. Volgende week 100% focus, gelijkspel is genoeg, maar gaan voor die overwinning!!! #coybir

Hebjehemweer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Lazio liet wel een paar kansjes liggen in de eerste helft. Mooi resultaat maar ze moeten die 2e pot ook gewoon scherp zijn.

FC1993
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Met één been in de kwartfinale 🤣🤣🤣 Dat kun je neerzetten als ze met drie à vier doelpunten verschil winnen, maar dit is wel erg voorbarig. Wederom een hele vreemde kop...

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen