Vandaag Inside scoort torenhoge kijkcijfers met premier Mark Rutte

14 maart 2023, 07:49   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De komst van Mark Rutte naar de studio's van Vandaag Inside heeft de kijkcijfers geen windeieren gelegd. Het programma staat in de top-drie (!) van meestbekeken programma op maandag 13 april. Op het hoogtepunt van de uitzending waren er ruim twee miljoen (!) kijkers die voor de buis de minister-president bij het praatprogramma zagen zitten.

Dat blijkt uit de cijfers van Stichting Kijkonderzoek. Normaliter is het de vraag of de Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp bij de beste tien programma's van de dag zitten, maar ditmaal scoren alleen het journaal van 20.00 uur bij de NOS en Van onschatbare waarde van Omroep MAX gemiddeld beter dan de mannen van VI.

Gemiddeld keken er namelijk 1.460.000 mensen naar het praatprogramma, waar dat de laatste weken bij VI zo schommelt tussen de zeven- en negenhonderdduizend kijkers. Op het hoogtepunt schakelden er 2.0740.000 mensen in en dat is net zo veel als nummer twee, maar wel iets minder dan het journaal vsan de NOS (2.444.000 duizend kijkers).

Bekijk ook: Mark Rutte vertelt over zijn seksleven bij Vandaag Inside

Daarmee wint VI het met gemak van alle andere talkshows, van wie Khalid en Sophie het gemiddeld met 638.000 kijkers nog het beste doet, gevolgd door Op1 (607.000) en Jinek (544.000). Maar ook scoort het beter dan bijvoorbeeld het EenVandaag-debat, dat op de vijfde plaats eindigt in het lijstje van best bekeken tv-programma's.

De reacties op de uitzending waren zeer wisselend. Sommigen vonden dat VI te weinig kritisch was op de premier, over wie ze al wekenlang roepen dat ze hopen dat hij vertrekt. Anderen vonden de mannen wel kritisch genoeg, maar ergerden zich aan de rol van Wilfred Genee, die niet alleen kritisch, maar ook cynisch was. Rutte kwam er volgens de meeste criticasters wél goed af.

Reacties

Appeltje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Genee verpeste inderdaad veel deze uitzending.

Rosa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kan je nagaan hoe populair Mark is. Van die 3 zullen de kijkcijfers nooit zo hoog oplopen. Overigens, het is een herhaling van zetten van Genée en Derksen niets nieuws, goed scoren, vermoeiend en opvallend genoeg is de stilte van Gijp.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen