Veelbesproken Tom Egbers keert voorlopig niet terug op televisie

15 maart 2023, 17:13   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Wie had gehoopt dat Tom Egbers komend weekend al weer te zien zou zijn op televisie, komt bedrogen uit. De presentator van de NOS keert voorlopig niet terug op televisie. Dat heeft de omroep deze woensdag bekendgemaakt. Egbers raakte vorige week in opspraak nadat uit onderzoek van de Volkskrant was gebleken dat hij zich grensoverschrijdend heeft gedragen op de redactie van NOS Sport.

Wie aan de samenvattingen van de op zondag gespeelde Eredivisiewedstrijden denkt, denkt bijna vanzelfsprekend aan Egbers. De presentator is al jaren hét gezicht van het programma Studio Sport op zondagavond. Maar afgelopen weekend was hij niet op televisie te zien. Een paar dagen eerder publiceerde de Volkskrant een onderzoek waaruit blijkt dat er veel mis is/was op de werkvloer van NOS Sport. Ook de naam van Egbers werd genoemd. Hij zou een vrouwelijke collega, met wie hij een affaire had gehad, hebben geïntimideerd en gepest.

Het onderzoek ging Egbers natuurlijk niet in de koude kleren zitten. De presentator besloot al snel voor zichzelf om de eerstvolgende uitzending van Studio Sport die hij zou presenteren aan zich voorbij te laten gaan, om zo rust te bieden aan de redactie en het programma. Egbers, die de laatste jaren ook interlands van het Nederlands elftal presenteerde, werd afgelopen zondag vervangen door Gert van 't Hof. Het is momenteel nog onduidelijk wanneer Egbers terugkeert op televisie.

Egbers kreeg dinsdagavond nog steun van Valentijn Driessen. De journalist van De Telegraaf is van mening dat 'hij daar afgelopen zondag rustig had kunnen gaan staan'. Johan Derksen liet een avond eerder al weten dat hij te doen had met Egbers.

Zie ook: "Tom Egbers had zondag rustig Studio Sport kunnen presenteren"

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik kan er niet wakker van liggen. Egbers was al jaren de houdbaarheidsdatum gepasseerd naar mijn mening. Zijn presentatie werd steeds warriger en zijn kennis steeds minder. Heb toch altijd het gevoel bij de NOS dat ze mensen vaak net een aantal jaar te lang laten zitten. Hetzelfde gevoel had ik bij Jack van Gelder en Mart Smeets.

PokeBowl
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja helemaal mee eens. De nieuwe boys hebben deze generatie allang doen vergeten en doen het naar mijn mening niet onverdienstelijk. Nu Arno Vermeulen nog.

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja inderdaad. Mannen als Henry Schut, Sjoerd van Ramshorst en Gert van 't Hof hadden het al tijden geleden over kunnen nemen. Nu zeg ik niet dat dat geweldenaars zijn, maar ze zijn gewoon stukken frisser en scherper.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ben geen fan van de ouwe generatie ,maar die zijn echt wel beter dan nieuwe . Gelukkig zie ik het vanwege het bezoeken van wedstrijden weinig

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen