FC Eindhoven moet 1500 euro betalen aan supporter die stadionverbod kreeg

17 maart 2023, 18:14   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Eindhoven moet een stadionverbod schrappen dat vorig jaar werd opgelegd aan een supporter. Dat is de uitspraak van de rechtbank in Den Bosch, nadat de supporter het stadionverbod had aangevochten. FC Eindhoven moet bovendien de door de supporter gemaakte proceskosten van ruim 1500 euro vergoeden.

Het stadionverbod, voor de duur van vijf jaar, werd in oktober vorig jaar uitgedeeld door FC Eindhoven. Volgens de rechter heeft de club de straf onvoldoende onderbouwd. De supporter kreeg te horen dat hij werd bestraft voor 'zijn gedrag', nadat op 16 september een vechtpartij ontstond tussen supporters van FC EIndhoven en Roda JC Kerkrade na een onderlinge competitiewedstrijd. Een veiligheidscoördinator van de Noord-Brabantse club werd hierbij een aantal keer van achteren op zijn hoofd geslagen.

De club maakte pas later duidelijk dat de betreffende supporter was gestraft op basis van getuigenverklaringen en een e-mail van het slachtoffer. Er werd echter nergens gezegd dat de supporter een klap heeft uitgedeeld. Zelf ontkent hij dat, waardoor de rechter vindt dat het zijn woord tegen dat van FC Eindhoven is. Als Eindhoven besluit het stadionverbod toch te handhaven, moet het per dag een dwangsom van 500 euro betalen. Wel kan FC Eindhoven nog een bodemprocedure in gang zetten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen