Gullit spreekt Derksen binnen tien seconden tegen bij Ziggo Sport

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

18 maart 2023 – Ruud Gullit ontkent dat Clarence Seedorf is aangesteld als commissaris bij de KNVB vanwege zijn huidskleur. Eerder deze week zei Johan Derksen te vermoeden dat de aanstelling 'met zijn kleurtje te maken heeft', want 'ze hebben zo'n commissie'. Daarmee doelde hij op de commissie Mijnals, waar Gullit deel van uitmaakt.

Gullit spreekt Derksen binnen tien seconden tegen bij Ziggo Sport

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aan het begin van het programma Ziggo Sport Café spreekt Gullit de bewering van Derksen binnen tien seconden tegen. "Het was voor mij in principe ook een verrassing, ik wist het ook niet. Ik kreeg een appje van Clarence zelf, waarin hij het zei", vertelt Gullit. "Wat ik ook wil zeggen is dat hij niet benoemd is omdat hij zwart is. Ze zijn benoemd, en dan doel ik ook op Nigel de Jong, op basis van de gesprekken die ze hebben gehad met mensen van de KNVB en de passie die ze daar hebben tentoongesteld. En niet alleen maar omdat de Mijnals-groep denkt: er moet diversiteit zijn."

Lees ookDerksen: "Je mag het niet zeggen, maar ik denk dat het toch met zijn kleurtje te maken heeft"

Gullit zegt bovendien niet betrokken te zijn geweest bij de aanstelling van Seedorf. "De KNVB neemt deze beslissingen zelf. We hebben nu iemand voor het technisch beleid (De Jong, red.) die op hoog niveau gespeeld heeft, die een WK-finale gespeeld heeft. En we hebben een commissaris die drie (vier, red.) Champions League-finales heeft gewonnen. Het gaat weer over voetbal." Ook Henk ten Cate vindt de aanstelling van Seedorf een goede zaak. Hij noemt de voormalig middenvelder 'de meest gelouterde Nederlandse voetballer ooit'.

"Ik vind het vrij normaal om hem aan te stellen", aldus Ten Cate. "Het is een man met veel uitstraling, met name internationale uitstraling. In Nederland doen we soms iets te gewoon over onze spelers. In het buitenland worden mensen als Gullit, Davids, Rijkaard en Seedorf echt gezien als grote mannen. Ze worden in de hele wereld gewaardeerd. Vaak vergeten wij dat een beetje in Nederland."

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

    Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    Eredivisie