'Feyenoord denkt aan terugkeer van aanvaller met 2 optredens in kampioensjaar'

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

18 maart 2023 – Feyenoord houdt de verrichtingen van Emil Hansson in de gaten, zo schrijft Aftonbladet. De Zweedse vleugelaanvaller blinkt in de Keuken Kampioen Divisie uit bij Heracles Almelo: in 29 wedstrijden was hij goed voor 15 doelpunten én 15 assists. In het verleden slaagde Hansson niet bij Feyenoord, maar hij zou een nieuwe kans kunnen krijgen. 

'Feyenoord denkt aan terugkeer van aanvaller met 2 optredens in kampioensjaar'

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Hansson sloot zich in 2015 bij de jeugdopleiding van Feyenoord en debuteerde in maart 2017 tegen AZ (5-2 zege) in de Eredivisie. Een maand later viel hij ook in tegen Go Ahead Eagles (8-0 zege). Dat seizoen werd Feyenoord kampioen en die titel staat ook op het palmares van Hansson. In het daaropvolgende seizoen speelde hij slechts één duel voor Feyenoord; de club verhuurde hem nog aan RKC Waalwijk, waarvoor hij wel regelmatig in actie kwam. In augustus 2019 stapte Hanssen over naar Hannover 96, dat hem ook verhuurde aan RKC; via Fortuna Sittard kwam hij in januari 2022 terecht bij Heracles. Met al die ervaring op zak is Hansson een betere speler geworden, zo merkt hij zelf op.

"Dit is het tweede niveau, dus het is makkelijker", haast hij zich om toe te geven, als hij spreekt over zijn goede seizoen bij Heracles. "Maar bovenal heb ik me ontwikkeld als speler. Ik heb meer ervaring opgedaan en ik heb gewerkt aan mijn fysiek. Ik ben niet zo groot, dus ik moest aankomen in spierkracht. Ik ben vier kilo aangekomen en dat maakt nogal een verschil als je zeventig kilo bent. Ik heb hard gewerkt met een van de fitnesstrainers op de club."

Bij Feyenoord ging Hansson gebukt onder de concurrentie. "Ik was jong en concurreerde met Sam Larsson en Eljero Elia. Dat was lastig, het was een leerschool", weet hij nog. Toch ziet hij een transfer naar een grotere club nu wél zitten. "Ik voel dat ik klaar ben om de volgende stap te zetten en in een betere competitie te spelen. Ik sta er nu beter voor dan toen ik een tiener was. Ik voel me fysiek en mentaal sterk."

Bijkomend voordeel van spelen op een hoger niveau: dan kom je eerder in beeld bij de nationale ploeg. Nu is Hansson dat nog niet. "Ik kan daar niet boos om worden. Dan moet ik maar presteren op een hoger niveau. Als de afvaardiging van de nationale ploeg in Nederland is, snap ik dat ze naar Alkmaar gaan om Jesper Karlsson te bekijken, in plaats van naar Almelo voor mij."

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Feyenoord

  gerelateerd