KNVB laat zich vlak voor Klassieker uit over besluit Orkun Kökçü

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

19 maart 2023 – De KNVB is goed te spreken over de manier waarop Orkun Kökçü de OneLove-actie steunt. De middenvelder weigert de bijbehorende aanvoerdersband te dragen, maar directeur betaald voetbal Marianne van Leeuwen van de KNVB is blij met uitspraken die Kökçü kort voor de wedstrijd tegen Ajax deed. In die wedstrijd zal Kökçü een aangepaste aanvoerdersband dragen met de tekst 'respect voor iedereen'. 

KNVB laat zich vlak voor Klassieker uit over besluit Orkun Kökçü

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De aanvoerder van Feyenoord zei tegen ESPN dat hij 'van alles meekrijgt' over de reacties op zijn besluit. "Velen begrijpen mijn standpunt, sommigen niet. Voor mij was het belangrijk om de achterliggende gedachte van deze actie te steunen", legde Kökçü uit. "Ik sta achter de boodschap tegen discriminatie en racisme. Maar ik voel me toch wel iets lekkerder bij een neutrale band die respect uit voor iedereen."

Kökçü kreeg daarna de vraag of hij iets tegen de lhbti-gemeenschap heeft. "Nee, ik respecteer iedereen, dat heb ik ook heel vaak gezegd. Maar ik heb niet het gevoel dat ik daar een uithangbord van moet zijn." Met die uitleg neemt Van Leeuwen genoegen.

"Ik vind het eigenlijk heel mooi wat hij zegt", vertelt de KNVB-directeur vanuit de Johan Cruijff ArenA. "Hij zegt 'respect voor iedereen', en dat is precies wat we met de OneLove-boodschap willen bereiken. De vorm waarin die boodschap wordt gebracht is eigenlijk niet belangrijk, de inhoud en het einddoel wel. Het einddoel is racisme en discriminatie het voetbal en de wereld uit helpen."

De ontwikkelingen in De Klassieker volg je in ons liveblog.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Feyenoord

  gerelateerd